Stark slutforcering räddade poäng till gamboet

Säsongen slutade som den började för Hoyzer Boyz med oavgjort resultat mot MiljöBoVarna. Men det var inte utan dramatik och hade inte det svartklädda lagets målvakt storspelat hade Hoyzer kunnat ta hem alla tre pinnarna till gamboet med matchens sista spark.

Hoyzer Boyz har haft en poängmässigt bedrövlig höst. Även om spelet funkat bra stundtals har målen och resultaten uteblivit. Därför var det extra viktigt att avsluta säsongen på bästa möjliga vis och det bjöds på dramatik in i slutsekunderna på ett kyligt och dåligt upplyst Långbro BP.

MiljöBoVarna började klart bäst och etablerade ett rejält tryck mot Hoyzermålet. Gamens gäng verkade tagna av stundens allvar och hade ytterst svårt att hålla bollen och hitta positionerna. De svartklädda får en serie fasta situationer och det är till sist en sådan som resulterar i ledningsmålet då Jonny Wiederholm olyckligt stöter in en stenhård tunnel mellan benen på egen målvakt, för dagen lagkaptenen Carlis Fridlund.

Efter målet jämnas spelet successivt ut och Hoyzerspelarna tar för sig mer och börjar få lite ordning på passningsspelet som såhär långt varit obefintligt. En lång lyra mot forwarden Ola Wiklander utmynnar också i en kvittering, men den här gången är det en MiljöBoV som bjuder tillbaks med ett självmål. En starkt skruvad snedspark blir en perfekt lobb över en chanslös målvakt. Hoyzer fortsätter att kämpa sig in i matchen, men halvtidsvilan kommer med ett oavgjort resultat efter två ganska snygga självmål.

Andra halvlek bjuder inledningsvis på jämnare spel. Lagen byter chanser med varandra och MiljöBoVarna är klart bättre på att hota med sina fasta situationer. Lagets andra ribbträff är också upprinnelsen till nästa mål. Bollen tar i överliggaren och studsar ner vid bortre stolpen rakt på fötterna på en anfallare som kan placera bollen i öppet mål. Ett slumpmål som är svårt att värja sig från. Hoyzer lyfter nu laget och ökar tempot, medan MiljöBoVarna mer och mer ägnar sig åt kontringsspel och långbollar.

Hoyzer har en rad bra chanser att utjämna, men antingen är avsluten för dåliga eller så står målvakten i vägen. Så händer det som inte får hända. Kaptenen får felträff på en inspark – bollen går rakt på en motspelare som med ett distinkt skott kan sätta 3-1-målet och uppförsbacken för Gamens gäng ter sig allt mer svårforcerad. Nu chansar man allt mer för att få till en snabb reducering, men ineffektiviteten håller i sig. Matchen ser ut att rinna Hoyzer ur händerna.

Med bara två minuter kvar gör Hoyzers rivige norrman Bjørnar Berger allt rätt då han efter en snygg soloräd iskallt placerar bollen intill stolpen och jakten på kvittering inleds. Hoyzer Boyz flyttar upp hela laget i en frenetisk slutforcering och till skillnad från så många gånger tidigare ger det önskat resultat. Med mindre än minuten kvar frispelas Jon Nilsson av Bjørnar och kvitteringen är ett faktum.

På övertid får Ola ett friläge och en gyllene chans att avgöra matchen, men det vill sig inte riktigt denna afton. Som någon lakoniskt påpekade är det inte riktigt Hoyzers stil att göra drömvändningar á la feelgood-sportfilm. Lagen delar broderligt på poängen och Hoyzer Boyz skriver historia genom att ha inkasserat flest poäng på en säsong sedan laget grundades. Nu återstår ett långt vinteruppehåll innan serierna börjar igen, men försäsongsträningen inleds redan nu på torsdag. Bli inte förvånad om Grusets Svarta Gam tronar upp på den dammiga grusplanen i just din söderförort nästa år.