Never Mind Fotbollsgalan

… This is the Hoyzer Boyz. Gamens gäng, nyligen utnämnda till årets lag vill passa på att fira sitt succéår med ett rejält sjöslag. Resten av artikeln kommer inte att skrivas på vers…

Ner-, upp- och omskrivna Hoyzer Boyz är ett lag som de flesta har en åsikt om. Bristerna i tekniskt kunnande på plan har dock med tiden alltmer uppvägts av hävdelsebehovet i form av exponering och skyhög hybris. Något som också resulterat i utnämningen till Årets lag här på Grusplan. Och som en vinnare av en titel anstår ska detta naturligtvis firas på äkta hoyzerskt manér.

Hoyzers mäktige General Manager menar att en fest i Gamens tecken är ett lämpligt sätt att fira lagets framfart.
– Ursäkta min franska, men vi är jävligt värda det här, både truppen, våra supporters och alla andra som på ett eller annat vis hjälpt upp oss till vad Hoyzer Boyz står för idag. Visst, rent sportsligt hade vi kunnat prestera lite bättre, men hela konceptet kring laget har utvecklats något enormt. Och jag ser festen som ett sätt att markera och stärka detta, vilket i förlängningen kommer att gnugga av sig också resultatmässigt.

Men tro inte att säsongen är över för det. Festen är på inget vis en avslutningsfest, något som General Managern är noga att poängtera.
– Absolut inte! Hoyzer Boyz är inne i ett intensivt skede av nästa års försäsong och testar som bäst nya talanger som ska fylla vakanserna i truppen. Vi kommer att ha utomhusträning på lördagsmorgonen efter festen, precis som vanligt. Enda skillnaden är att den för en gångs skull är frivillig. Eftersom Hoyzer Boyz vägrar spela på andra underlag än grus skippar vi det där tjafset med inomhussäsong och kör på två gånger i veckan tills tjälen satt sig ett par decimeter ner i gruset.

Naturligtvis kommer vi följa upp festen med reportage, bilder och skandalskvaller.