Årets lag firade med skandalöst sjöslag

 Det var dukat för ett storslaget och mycket hoyzerskt kalas på den gamla fraktskutan Vielle Montagne. Och visst flödade maltdrycken bland såväl spelare som supporters, vänner och annat löst folk. Slutresultatet: två brutna revben, ett drunkningstillbud, kroniska minnesluckor, otaliga blåmärken och skrubbsår, borttappade prylar, böter, ett mindre handgemäng samt en fräck kassastöld. Det här var festen som hade det mesta…
Hoyzer Boyz stod nätt och jämt att känna igen denna afton i Gamens tecken. De normalt härjade, skitiga, orakade spelarna ställde för kvällen upp i strikt enhetliga klubbkavajer, tillhandahållna genom den senaste sponsorn Yarrows försorg. Aptiten på Hoyzerbier var däremot densamma, om inte värre. Det var tidigt uppenbart att flertalet besökare inte skulle orka fortsätta i samma furiösa tempo till slutsignal, i synnerhet då de drygade ut intaget med den inte särskilt goda, inte särskilt starka, men dyra Hoyzershotten.

En av kvällens höjdpunkter var den formella utnämningen till Årets Lag. Spelarna tog emot diplom och skumpa från Svenska fans redaktör Christopher Kviborg, varav bubblet snabbt förverkades genom en bejublad champagnedusch och diplomet snart var spårlöst försvunnet i fyllan och vallan. Alouatta bjöd sedan på skönt skrammelröjjig livemusik, innan andra halvlek av festen tog vid med ökad intensitet. Spelmotorn Hasse Håkanssons svåger Per hade vid det här laget fått till en perfekt snedfylla, vilket resulterade i en del gruff innan han fick rött kort och mer eller mindre bars av båten och sattes på fasta land för att skämmas. Kölhalning kunde ha varit ett intressant alternativ för att kyla ner bråkstaken. Håkansson själv hade redan då givit upp och begett sig hemåt.

Supporterklubbens Daniel ”Lärarn” Hansson fortsatte att liva upp den händelserika aftonen med tappa balansen i trappen, vilket resulterade i två knäckta revben och sjukskrivning. Vi hoppas han kryar på sig snart och har återfått full lungkapacitet till vårpremiären.

Kvällens våghalsigaste stuntnummer stod dock tveklöst Hoyzervännen Jorge Antonio Cárdenas Venegas för, då han på något förunderligt vis föll i Riddarfjärdens iskalla vattnet. Det hela hade kunnat sluta riktigt illa, men tillskyndande festbesökare lyckades snabbt få upp Jorge på kajen igen.

Festen fortsatte långt efter utsatt tid vilket ledde till klagomål och böter för klubben, något man väl får lov att ta en afton som denna. Kvällens stora tråkighet kom dock att handla om något helt annat. Någon gång under natten eller tidiga morgonen utsattes Hoyzer Boyz för en fräck stöld. Någon har helt sonika plockat på sig växelkassan på uppskattningsvis tio tusen riksdaler. I princip motsvarar det hela den vinst laget skulle ha gjort, vilket känns oerhört tråkigt både för de som slitit med att ordna festen och för alla som varit där och stöttat laget ekonomiskt.

Men med tanke på festens kaliber kanske man i första hand ska vara tacksam för att ingen dog. Och trots diverse skavanker var det en lyckad fest och alla tycks redan nu se fram emot nästa. Närmast blir det någon form av intern säsongsavslutning på stamhaket Karlavagnen, men till våren kan det bli stort och blött kalas igen.