HB vs AD – Giganternas kamp på Pålsundsvallen

I skuggan av Långholmens fängelsemurar sker nu på lördag ett klassikst möte mellan två giganter inom nordisk fotboll. Nyligen division 7-klara Andrea Doria utmanar det ständigt nedflyttningshotade korplaget Hoyzer Boyz i en rafflande tvekamp där status och anseende står på spel.

Hoyzer Boyz utnämndes till Årets lag här på Grusplan, Andrea Doria lär enligt säkra källor ha knipit andraplatsen. Självsäkra Andrea Doria anmälde sig också till titeln ”Södermalms koolaste korplag” men när de fick se att Hoyzer Boyz också aspirerade till utnämningen valde man att dra tillbaks ansökan och lämna korpen för det mer städade seriesystemet som SvFF förfogar över.

Nu möts de två i en tvekamp som gäller hur mycket som helst. Bajen får ursäkta, men här har vi två namnkunniga lag med Södermalmsanknytning som drabbar samman på den nära angränsande Långholmens gamla fängelse Pålsundsvallen i den annars typiskt brittiska fotbollsmånaden december.

På pappret borde Hoyzer vara en munsbit för spelskickliga Andrea Doria, men Hoyzer har fått igenom att matchen ska spelas på favoritunderlaget grus med inslag av sten och makadam, samt på sjumannaplan där man får fördel av det taktiska snillet Taktikerns rävspel bakom kulisserna.

Detta är garanterat en klassiker i svenska decemberfotboll, utomhus, på grus, i lätt duggregn, någon plusgrad och med spänstiga hoyzerben i shorts, som ingen korpfotbollsälskare kan tänka sig att missa. Hertha Hoyzer Supporter Club och Andrea Dorias motsvarighet kommer att se till att det blir en sann folkfest.

Välkomna!

Hoyzer Boyz vs. Andrea Doria
Lördag 8/12 13:00 Långholmen