Exklusiv intervju med Hoyzers General Manager, del 2

Hoyzer Boyz obestridlige boss fortsätter att tala ut om den första säsongen med ansvar över laget och hur han ser på framtiden.

General Managern har synkront med att ha besvarat frågan flinkt tänt en cigarr på Hoyzerzippon och lutar sig bak i fåtöljen. Ger mig en påbjudande gest att fortsätta intervjun då han puffat klart.

Trots resultatmässig berg och dalbana slutade säsongen med en rejäl triumf då ni utnämndes till Årest lag av Grusplansredaktionen. Hur ser du på det idag, när segeryran lagt sig.

Jag har nog försökt se det så ödmjukt som möjligt hela tiden. Självklart unnar jag både spelarna, supportrarna och alla kring laget detta oerhört välförtjänta hedersomnämnande, men inom elitkorpboll kan man inte leva på gamla meriter. Det gäller inte bli mätt, att ständigt söka nya utmaningar och hela tiden vara fokuserad. Jag är medveten om att det kommer bli extrem tufft att försvara titeln, förmodligen tuffare än vad det var att vinna den. Men vi ska ge allt vi har och mer därtill.

Laget har ju försäsongstränat intensivt och testat många nya talanger. Vilka tankar och planer har Hoyzer Boyz vad gäller värvningar inför säsongen?

Den viktigaste frågan löste vi redan då det blev definitivt att vår målvakt Jonas Jacobsson skulle sluta till den här säsongen. Tack vare den framgång vi haft under den gångna säsongen var det en relativt tacksam uppgift att scouta en ny burväktare. Flera kandidater var intresserade av att skriva på för en etablerad klubb, som man ju måste säga att vi faktiskt kommit att bli.

Valet föll på Niclas Josefsson och han har inte gjort någon besviken med sina insatser hittills och har visat en hängivenhet inför allt det vi vill att Hoyzer ska representera. Jag tror han kan bli en av Korpens bästa målvakter. Med den värvningen har vi skapat en gedigen grund att bygga vidare på mot nya höjder. I övrigt vill jag faktiskt inte kommentera exakt vilka spelare vi för samtal med, men vi söker bl a ett alternativ till Ola Wiklander på topp, samt en eller två riktigt vassa mittfältare med förmågan att också ta sig an balansspelarrollen.

Jonas Jacobsson tackar för sig

Annars ser laget mycket starkt ut. Vi förfogar över en bred och utvecklingsbar trupp. Visst är det några spelare som börjar bli till åren och inte längre besitter ungtupparnas snabba ben, men de bidrar också med nyttig erfarenhet och pondus i laget.

Kommer vi att få se några andra ändringar i laget inför den här säsongen?

Jag tror att vi i dagsläget har en ganska klar idé om hur vi vill spela, en idé som vi jobbat fram under föregående säsong, då vi gav upp vår tidigare defensiva spelmodell. Men det finns mycket att jobba på vad gäller att finslipa den. Också individuellt och tekniskt, men där har vi gjort stora framsteg redan under försäsongen. Klart är att vi med Niclas i målet kommer att ha en ökad stabilitet bakåt som avlastar backarna samt förenklar för mittfältet att komma högre upp i banan. Så jag tror vi kommer få se ett spelskickligare och mer offensivt Hoyzer Boyz i år.

Grusdamm och skrubbsår tillhör vardagen för en Hoyzerspelare

Målsättningen är som alltid att vara bättre än föregående år och jag vet, även om programmet inte är satt, att det här laget har kapacitet att slåss om topplaceringarna. Vår lagmoral och sammanhållning kommer att ta oss långt bara den. Dessutom hoppas jag att vi får bjuda våra fans och motståndare på några fina överraskningar, så jag vill inte säga för mycket redan nu.