Boyz will be Boyz

Gårdagens rubrik om att Hoyzer Boyz ska bli Hoyzer Grrlz ledde till att många hörde av sig och undrade om detta var slutet på framgångssagan Hoyzer Boyz. Oroliga läsare, fans, motståndare, även enstaka spelare var rädda för att succélaget var i upplösning, eller att truppen skulle tvingas till drastiska metoder för att få fortsätta spela i gult med Gam.

Redaktionen kan lugna samtliga som inte orkade ta sig längre än genom rubriken. Det ena utesluter som vanligt inte det andra. Hoyzer Grrlz är en nystartad fotbollsförening för tjejer under paraplyorganisationen Hoyzer. På förekommen anledning kan nämnas att namnet anspelar på den feministiska nypunkrörelsen Riot Grrls.

Det klassiskt mer herrdominerade fotbollslaget Hoyzer Boyz kommer självfallet att fortsätta samexistera sida vid sida med systerorganisationen. Dessutom har klubbledningen i Hoyzer Boyz signalerat för en storsatsning av aldrig tidigare mått skådat, vilket inte minst synts under försäsongens värvningskarusell, samt sponsorstillströminingen under sista halvåret 2007.

Maskulina Hoyzer Boyz fortlevnad tryggad

Omsättningen under förra året sägs enligt preliminära rapporter ha ökat med så mycket som 2500% jämfört med föregående säsong, något som torde sakna motstycke i fotbollsvärlden. I år ska man så fortsätta denna vandring mot grusfotbollens finrum. Rykten kring Hoyzer Arena viskar om startandet av ett Champions league för gruslag. Vi följer naturligtvis alla uppdateringar kring detta, liksom hur det går för den nya systerklubben Hoyzer Grrlz.