Hoyzers mittfältsmotor dementerar rykten

Ända sedan det blev känt att Hoyzer Boyz viktige balansspelare Hans Håkanson ska bli far till våren har rykten cirkulerat om att han ska vara på väg bort från klubben och spekulationerna om ersättare har tagit fart. Nu tar Håkanson bladet från munnen och visar att han inte har för avsikt att lämna sin plats utan kamp.

Det pratas om att du kan vara på väg bort från Hoyzer Boyz. Hur vill du kommentera det ryktet?
Ja, vad kan jag säga? Som korpfotbollspelare är man ständigt utsatt för diverse rykten och smutskampanjer, främst riktade från motståndarlag och media. Det är dock ingenting som påverkar vare sig mig, mina lagkamrater eller föreningen. Vi vet vad som gäller, oavsett spekulationer från yttre håll.

Bakgrunden till ryktet sägs vara att ditt ansvar som blivande pappa skulle kunna vara hämmande för din närvaro på träning och match. Hur klarar man att både vara en nyckelspelare i ett hårdsatsande korplag och far?
Åter igen, det handlar om spekulationer. Jag vägrar vara en del av medias dramaturgi då den inte fokuserar på det som är väsentligt utan främst vill sälja lösnummer med hjälp av trams och kvasidiskussioner. Jag menar hur klarar folk i allmänhet av att ha barn och att arbeta? Fotbollen är mitt jobb och jag har inga ambitioner på att bli arbetslös.

Kommer du att ta pappaledigt från fotbollen?
Det är en frågeställning som kommer att diskuteras internt inom klubben då det blir aktuellt. I dagsläget har jag inga kommentarer.

Vad säger lagkamraterna respektive lagledningen? Hur säker kan du vara på din plats nu när Hoyzer Boyz också värvar nytt?
Det som diskuteras i omklädningsrummet stannar i omklädningsrummet. Jag har ingenting annat än positiva ord att säga om mina lagkamrater. Visst är det konkurrens på de olika positionerna men inget som får konsekvenser utanför planen. Man kan aldrig vara säker på sin plats utan bara försöka ha en hög träningsnärvaro samt en hög lägstanivå. Vad som händer därefter är ledningens beslut. Jag kör på som vanligt.

Nu är ju förvisso du en fattig student då du inte är Korpbollspelare, medan familjen försörjs av din flickvän. Finns det inte risk att man blir försiktigare i sitt spel då man också har ett barn att ta ansvar för?
Först en rättelse: att jag skulle vara försörjd av min flickvän tillbakavisar jag bestämt. Klubben tillgodoser alla mina eventuella ekonomiska spörsmål. Vad gäller frågan om försiktigare spel så förstår jag inte resonemanget. Skulle det påverka i någon riktning så är det snarare att spelet skulle bli ännu mer dedikerat och fokuserat. Men svaret måste ändå bli: Nej, jag tror inte det kommer att påverka min spelstil överhuvudtaget.

Det är ju många som slutar med fotboll när de blir föräldrar. Det anses vara för krävande att både satsa på idrotten, föräldraskapet och karriären. Vad skiljer dig från dem?
Fotbollen är mitt yrke, mitt jobb. Det är fotbollen som är brännpunkten där livets strålar löper samman. Jag har inga planer att backa på den punkten. Vad som händer i framtiden är en fråga för filosoferna. Jag spelar fotboll!