Hård skadedom för Hoyzers backgigant

Vi kunde under tisdagen berätta att Hoyzers backjätte Jonny Wiederholm ådragit sig en allvarlig skada i vaden. Efter flera undersökningar och trots elchocksbehandling tycks läget inte se ljusare ut – tvärtom. Hoyzers lagläkare kommenterar skadeeländet.

– Det enda positiva är att bristningarna, det handlar i det här fallet om flera mindre, sitter i den inre vadmuskeln. Dessa bristningar brukar läka fortare då den inre vadmuskeln har ett större blodflöde och håller värmen bättre än de två yttre vadmusklerna.

– Tyvärr så motverkas detta av en komplikation som är rätt ovanlig. På nätterna när vadmuskeln vilar och blir kall och stel så reagerar kroppen med att sätta vaden i kramp då den känner att något är fel. Wiederholm har flera nätter i sträck vaknat ett antal gånger per natt av extrem kramp i vaden, dessa kramper gör att de muskelfibrer som återbildats under dagen spricker igen.

Jonny Wiederholm deppar efter chockbeskedet

Summa summarum så läker det långsamt. Wiederholm kommer nu att jobba enligt ett individuellt sjukgymnastikprogram men den ursprungliga förhoppningen om att vara tillbaks i bollträning inom 2 – 6 veckor har grusats.
– Det handlar snarare om 4 – 8 veckor med lite tur, säger en nedslagen Jonny Wiederholm på telefon till ITAR-TASS reporter.