Lagkaptenens chockbesked: ”Jag är vegetarian”

Lagom till att Hoyzer Boyz försäsong ska sparka igång på allvar med träningsmatchning skakas laget av ny en spelarskandal. Denna gång är det ingen mindre än lagkaptenen Carlis Fridlund som hamnat i blåsväder för att inte följa lagets hårda kostprogram.

Efter att ha ertappats mumsandes på en vegetarisk hamburgertallrik på malt- och planksteksutskänkningsstället Carmen väljer så Kaptenen att tala ut i media och erkänner graverande nog att det inte var en engångsföreteelse:

– Jag är vegetarian och har varit det i tretton år. Således var jag det också då jag värvades till Hoyzer Boyz och då jag valdes till lagkapten, så jag känner ändå att jag har truppens och lagledningens förtroende. Förhoppningsvis också deras och supportrarnas förståelse.

Vad tror du det ger för signaler till dina medspelare att du medvetet valt bort kött?
– I en professionell förening som Hoyzer Boyz har vi naturligtvis en dietist som sköter kostrekommendationerna. Att jag avviker från dessa kan förstås verka märkligt och kanske är jag på det planet inte en förebild för de yngre spelarna som ännu inte fyllt 30. Men samtidigt tror jag att det finns en medvetenhet om detta i laget. För mig innebär det mycket personligt ansvar eftersom jag inte kan följa Dietistens program på alla punkter. Huvudsaken är att jag sköter min kosthållning på bästa möjliga vis och dricker rikligt med malt.

Kapten Carlis i blåsväder men inte blå kläder

Hoyzers egen kostexpert Dietisten har tidigare uttalat sig vad gäller spelare som ej äter kött: ”Vad beträffar vegetarianer i laget så har jag tyvärr bara ett råd att ge och det är att dessa spelare måste lämna truppen omedelbart. Du kan inte riskera ditt lagbygge med dylika subversiva element.” Situationen tycks sålunda mycket allvarlig och frågan är hur laget ska kunna gå vidare efter detta chockbesked. Skandalen kommer dessutom extra olägligt då den omhuldade Hoyzerpizzan, den perfekta symbiosen mellan köttpizza och plankstek, ska ha officiell premiär i dagarna. Kan Fridlund behålla sin lagkaptensroll nu när sanningen kommit fram?

Hoyzerpizzan – det bästa av två världar, men inget för Kapten

När truppen inför fjolårets storsatsning skulle välja lagkapten var det Fridlund och mittfältsmotorn Hans Håkanson som fick i särklass flest röster. Båda har också burit kaptensbindeln föregående säsong. Noterbart är att även Håkanson baserar sitt kostintag på icke-animalisk föda. Hoyzers grusplansskribent med pseudonymen Svarta Gamen är oroad över uppgifterna och kritisk till vad detta kan innebära för laget:

– Kanske är det så att det krävs karaktär och bestämdhet för att avsäga sig kött som livsmedel och välja en så asketisk livsstil som vegetarianism. Jag vet inte om man utifrån detta kan säga att vegetarianer är goda ledare, eller bara maktgalna psykopater. Världens mest kände vegetarian var ju Hitler och det bådar inte särskilt gott för Hoyzer Boyz. Men utan att ägna sig åt opportunistisk guilt-by-association kan ju konstateras att forskare fastslagit att vegetarianer som inte sköter sitt kostintag kan riskera att få hjärnskador. Å andra sidan tillhör både Fridlund och Håkansson de i laget som har rikligt med eftergymnasiala studier, men det kan också vara ett sätt att försöka lägga dimridåer över en förtvinande hjärnbark. En magisterexamen säger inte mycket om spelintelligensen.

Plankstek och STÖL, normalt ett självklart val för en Hoyzerspelare

Men läget kanske inte är helt hopplöst. Säkra uppgifter gör gällande att både Kaptenen och Håkanson ibland fuskar med fisk och skaldjur. Kanske kan detta blidka lagkamrater och supportrar i det köttokiga Hoyzer Boyz. Samtidigt är frågan är om man inte från lagledning och spelare sett mellan fingrarna med denna avvikelse från den etablerade kosthållningen. En spelare i Hoyzertruppen som vill vara anonym erkänner att de flesta andra spelare varit medvetna om situationen.

– Med tanke på hur nära man umgås i Hoyzer boyz har ju i princip alla varit medvetna om att både Carlis och Hasse haft det här problemet. Samtidigt är det inget vi direkt bråkar om. Vad gäller inmundigande av maltdryck finns inget att klaga på. Dom gör ju sitt jobb både på och vid sidan av plan, men det är klart man kan fundera på hur pass mycket bättre de skulle kunna vara om de åt ett par plankstek i veckan också.

ITAR-TASS har förgäves sökt lagets General Manager för en kommentar.