Spelarskandalen: General Managern tar Kaptenen i försvar

Kan en frontman i Hoyzer Boyz vara vegetarian? Lagets taktiker Taktikern svarar bestämt nej. Nu uttalar sig lagets mäktige General Manager i frågan och ger Kaptenen sitt fulla stöd. Följ fortsättningen på den infekterade spelarskandalen i Gamens lag.

– Både Fridlund och Håkansson har klubbledningens fulla stöd. Det är inget tal om rivna kontrakt och sånt tjafs. Naturligtvis tar vi kostfrågan på stort allvar, men eventuella problem löser vi inom laget, inte inför mediasveriges glupska käftar. Håkansson hamnade ju också nyligt i blåsväder då man menade att han inte skulle kunna vara nyckelspelare och småbarnspappa samtidigt. Jag tycker att det vittnar om en förlegad manschauvinistisk attityd som fortfarande tycks förhärskande inom sportjournalistiken.

Hoyzer Boyz har gjort sig kända för att premiera en helhetssyn på vad det är att vara fotbollsspelare, där även förhållningssättet till kött fått en framträdande roll. General Managern menar att även om det stämmer har man inte någon totalitär dogmatisk syn på denna hoyzerska livsstil:

– Hoyzer Boyz är till skillnad från vad vissa tror inte en sekt. Vi accepterar oliktänkande inom gruppen oavsett om det handlar om musiksmak, maltdryckens ideala alkoholhalt och serveringstemeperatur, när skäggstubb övergår i skägg eller om det ska vara baconlindad sparris eller hummerklo på planksteken. Sedan är det naturligtvis olyckligt att media väljer att blåsa upp en sån här fråga. Jag har haft en dialog med Fridlund och anledningen till att han valde att själv uttala sig var att han hellre ville förekomma än att förekommas. Inom laget har det här aldrig varit någon hemlighet, inte heller ett problem mer än på det personliga planet. Hoyzers inställning är att hjälpa snarare än att stjälpa sina spelare.

Lagets taktiska hjärna Taktikern uttalade sig nyligen mycket kritiskt mot lagkaptenens utspel och menade på att det inte bara vittnade om dålig karaktär utan också om en önskan att säga upp kontraktet, kanske rentav bli såld till en ärkerival.

– Jag har pratat med Taktikern och förklarat att hans roll som konsult i laget inte inbegriper att uttala sig i media om enskilda spelare utan att först prata med ledningen. Vi är väldigt klara på den punkten. Jag vill inte se det upprepas från något håll.

Också lagets mer hårdföra supporters har reagerat med bestörtning och besvikelse då det visat sig att deras hjälte inte delat deras kärlek till kött. Enligt icke bekräftade uppgifter ska Kaptenens hem utsatts för flera hemleveranser av köttpizza och husmanskost sedan skandalen uppdagades. En anonym medlem i Hertha Hoyzer Supporter Club bekräftar dock att oron kring Kapten Fridlunds kostval funnits en längre tid:

– Ofta när vi och spelarna sammanstrålat har Kaptenen bara druckit malt och betackat sig för de plankstekar, sjömansbiffar och hamburgertallrikar med pommes som resten av laget gladeligen inmundigat efter match. Nog för att maltdryck är A och O i den hoyzerska kostcirkeln, men det är ändå inte utan att man oroar sig för hans hälsa och välmående, samt hur detta påverkar prestationerna på gruset.

En annan anonym supporter, förmodligen från lagets hårdföra firma Kommando Hoyzer är mer dömande i sin kommentar på lagets forum, ett inlägg som senare raderades:

– En dolkstöt i ryggen på allt som är hoyzerskt. Avgå!

Hoyzers hårdföra firma Kommando Hoyzer

General Managern beklagar den formen av militanta utfall från lagets anhängare:
– Det kommer alltid att finnas oliktänkande i en mångfacetterad förening. Hoyzer Boyz berör och det måste vi ändå försöka se som något positivt. Naturligtvis kan vi inte acceptera hot mot våra spelare och funktionärer, men vi försöker hålla högt i tak och på det hela taget är relationen till supportrarna mycket god. Vad gäller relationen till kött vet jag också att relativt många av våra fans är vegetarianer och veganer.