Skadeläget i Hoyzer – Polisbrutalitet, epidemier och långa läkningstider

Försäsongen är i full gång, men Hoyzer hämmas av stor träningsfrånvaro. Utöver skador på flera spelare har något som närmast måste liknas vid en epidemi spridit sig i Gamens lag.

”Det är lite som ett dagis. Så fort några kommer tillbaks blir några nya sjuka. Det tar ju ett tag att komma upp i normal kondis då man legat ett par veckor” kommenterar lagets General Manager sjukdomsläget. Glädjande är att Hans Håkansson och Kristoffer Kearsley börjat träna för fullt igen efter sina långvariga sjukdomar. På skadefronten ser det fortfarande mörkt ut. Tony Eriksson och Ogge Hallberg är fortfarande borta sedan lång tid.

Inte bara skrubbsår i Hoyzer Boyz

Backjätten Jonny Wiederholm fick i veckan nya tråkiga besked om sin vadskada, vilket tvingar honom att ta det lugnt fram till seriestarten. Men liksom Mikael Wiman, som ådrog sig en allvarlig skada i armen efter att ha utsatts för sadistisk polisbrutalitet, har han börjat träna försiktigt på grus med lagkamraterna.

Oroande är också målvakten Niclas Josefssons knäskada. Josefsson kunde spela hela träningsmatchen mot division 4-laget Långholmen ISTE (förlust 2-3 efter golden goal) men klagade redan efter uppvärmningen över smärtor. Som gräs i såren har dessutom lagets materialare Bubblan skadat lårbenshalsen under omständigheter han själv inte var förmögen att redogöra för.

Lördagen den 8/3 nalkas prestigefull träningsmatch mot Andrea Doria. Återstår att se vilket lag Hoyzer Boyz kan ställa på benen.