Hoppfullt för skadad nyckelspelare

Vi kunde igår rapportera om Hoyzers mittfältsmotor Hans Håkanssons illavarslande knäskada. Efter läkarundersökning ljusnar läget något även om Håkansson missar den viktiga värdemätaren mot Andrea Doria på lördag.

– Läkaren hade goda förhoppningar. Alla fästen verkade vara ok. Nu verkar det mest handlade om uttöjda senor o muskler. Jag har fått instruktioner att äta antiinflammatoriskt några dagar. Blir det inte bättre så ska jag återkomma måndag för vidare undersökning, säger Håkansson märkbart lättad.

Det var på en icke Hoyzersanktionerad inomhusträning i måndags kväll som olyckan var framme. I träningsmatchens sista anfall råkar Håkansson ut för en vridning i högerknäet i samband med en bollduell. Håkansson har tidigare tvingats till operation efter en allvarlig skada på menisken som han ådrog sig på sin första träning för Hoyzer Boyz för snart fyra år sedan. Skadan höll honom borta från spel resten av säsongen och risken var att det var samma skada som slagits upp. Lyckligtvis kom farhågorna på skam:

– Jag berättade för läkaren att jag haft problem med knäet förut, opererat bort menisken osv. Men när han kollade på knäet visade det sig att det var vänsterknäet som hade ärr. Man har noll koll.