Inför el Superclásico – Hoyzer tar tempen på Andrea Doria

AD-HB är inte en ny prognos för överaktiva barn, utan beteckningen på veckans hetaste match nu när Champions Leagueomgången är avspelad. På lördag möts två av landets fotbollsgiganter i vad som på pappret kallas en vänskapsmatch, ett möte broderklubbar emellan. Men i själva verket är den så prestigemättad att vi knappast kommer märka av vänskapen annat än vid sidan av gruset… förlåt, plasten i det här fallet.

Jo, det är sant – Hoyzer Boyz kommer spela sin första och förhoppningsvis sista match på gräsliknande syntetmaterial och detta mot lillebror Andrea Doria. De sistnämnda har expanderat explosionsartat under sin korta existens, knutit till sig meriterade spelare och förstå-sig-på:are.

När lagen möttes första gången i december på Långholmens gropiga grus kunde Hoyzer ta hem viktorian genom en gedigen kämparinsats. Frågan är hur Andrea Doria kommer spela nu när de har hemmaunderlaget på sin sida. Jag bollar frågan vidare till AD:s kvickfotade forward Christopher Kviborg.

Returmöte och chans för Andrea Doria att ta revansch på brödraklubben Hoyzer Boyz. Hur har ni laddat?
Vi har laddat med att träna rätt hårt. Vi kör två pass i veckan där vi på tisdagen tränar snabbhet och teknik inomhus medan Stora Mossens konstgräs förgyller torsdagen. För var vecka som går så känns det verkligen som att vi blir bättre, det är högt tempo på träningarna och en och annan kapning förekommer. Vi har ju ett par stycken i laget som har ”kondisen” på fel sida (främst de yngre påstår de äldre), men där har vi gjort framsteg. När jag kom till klubben orkade jag springa i cirka fem minuter, nu kan jag säkerligen springa det tredubbla, om inte mer!

Räkna med förbrödning (innan och efter)

Ni var ju storfavoriter inför det första mötet, men åkte oväntat på en förlust. Vad gick fel den gången?
Det var nog mer ni som målade upp oss som storfavoriter – vilket är rätt smart från er sida – men det är klart vi kände att segern fanns inom räckhåll. Man ska dock komma ihåg att det var Andrea Dorias ”första” match sedan man övergav korpen för det vanliga seriespelet. Sen gjorde ju ni en väldigt bra match, satte era chanser samtidigt som målvakten er spikade igen.

Räkna med Tifo

Hur stor inverkan tror du det har att spela på ett underlag ni är mer bekanta med än motståndarna?
Rätt stor, ungefär lika stor fördel som Hoyzer hade på gruset mot Andrea Doria. Det är dessutom skillnad på konstgräs och konstgräs. Den senare generationens mattor är riktigt bra medan det äldre är förenat med ren livsfara, alternativt riktigt mariga brännsår.

Räkna med Hoyzer Bier

Vad har du för känslor gentemot motståndarna Hoyzer Boyz?
Hoyzer är ju Dorias ”broderklubb”, jag har ju personligen utsett laget till Årets Lag på SvenskaFans/Grusplan, något jag aldrig haft tvivel inför. Kommer aldrig att glömma när jag skulle dela ut priset till Hoyzer. Vandrade genom den iskalla Stockholmsnatten till en båt ankrad vid Södermälarstrand, stiger in och möts av flera hundra Hoyzerianer i full färd med att dricka Hoyzer-öl, sälja jävligt snygga souvenirer samt socialisera med undertecknad. Kort sagt: jag blev och är väldigt imponerad av Hoyzer Boyz.

Räkna med att Jonny försöker dribbla

Hur är läget i truppen beträffande frånvaro och skador inför lördagsmatchen?
Vi har självklart en del avbräck, vi har två spelare på vift ute i den vida världen varpå vårt senaste nyförvärv, Nikolaj är i Danmark. Vidare är rutinerade Dorianer som Fredrik Borggren, Jesper Hussfelt och Petter Johansson småskadade, jag hoppas innerligt att den trion kan deltaga på lördag.

Vad krävs för att det ska bli vinst på lördag?
Det som krävs är att vi precis som på träningarna jobbar för varandra. Det gäller även att utnyttja den enorma förvirring som kommer att uppstå i Hoyzer första kvarten då plast är underlaget och inte grus. Numera har vi även två heta målvakter som gjort smått fantastiska framsteg under träningarna, det kan bli avgörande om ni frågar mig, vilket ni gör.

Räkna med en grinig Ola

Vad måste ni se upp med hos Hoyzer Boyz?
Hoyzers laganda, att aldrig ge upp, vi kan aldrig slappna av för då sitter bollen i Dorias nät.

Hur stort övertag i paus krävs det för Andrea Doria-spelarna ska kosta på sig en hoyzersk halvtidsöl?
Jag lovar att dricka en Hozer-bira oavsett resultat i paus! Men det är klart, leder vi med 5-0 i paus så kanske hela laget kliver in. Alla utom sportchef Hussfelt, han kör en vit månad – han är en förebild [sic] för alla oss Dorianer.

Räkna med avancerade målgester