Hoyzers General Manager kritisk efter plattmatch

Hoyzer Boyz såg sig förnedras mot Andrea Doria. 8-1 i baken talar sitt klara språk och allt går inte att skylla på det plastiga underlaget. Hoyzers general manager skräder inte orden då han kritiserar det egna laget efter plattmatchen.

Det var utklassning då Andrea Doria enkelt kunde revanschera sig för förlusten i det första mötet lagen emellan på Långholmens grus. Båda lagen hade flera spelare på frånvarolistan, men det var uppenbart att Hoyzer var de som led mest av tomrummet efter sina nyckelspelare. Minerna i Gamens gäng var inte muntra. Kaptenen var svart i blicken och uppenbart missnöjd med både sin egen och lagets insats och föreslog i pausen att de som inte ville spela kunde kliva av på en gång.

I halvtidsvilan pratade man över en Hoyzerbier igenom läget, något som till en början tycktes leda till en liten uppryckning och bättre kommunikation, men sedan föll man istället ihop som ett korthus. Det var nästan som att Hoyzers mannar fick överdriven respekt då Dorianerna för dagen spelade i Paris Saint Germains tröjor istället för sina blåvita hemmaställ. Hoyzers mäktige General Manager är allt annat än nöjd efter förlustmatchen:

– Såhär får det bara inte se ut. Visst, det är bara en träningsmatch och det på ett underlag som är helt nytt för oss. Men den kollektiva insatsen är för svag. Det ser lojt och oorganiserat ut och både positionsspel och individuell teknik har mycket att önska. Istället slår vi bort enkla passar, har usel förstatouch, går alldeles för enkelt i motståndarnas anfallsfällor, tar felaktiga beslut och blir stressade även då vi inte är pressade.

– Doria rullar upp oss fullkomligt och där har vi mycket att lära, men det är när vi själva har bollen som vi gör bort oss gång på gång. Vi måste lyfta oss flera nivåer, både som lag och individuellt. Jag tycker att alla spelare borde se sig i spegeln och fråga sig vad de själva kan förbättra istället för att skylla på andra. Sedan är det bara att nöta på de detaljerna.

Hoyzer i fritt fall – den här gången på plast

Enda undantaget för den hårda kritiken var målvakten Niclas Josefsson som trots många mål i baken gjorde en storstilad insats med många fina räddningar.

– Utan tvekan räddar Niclas oss från en tvåsiffrig förlust, men jag vet att han har ännu mer i sig. Jag är beredd att säga att vi inte förlorade matchen under de 2×30 minuterna, utan redan under försäsongsträningen. Det har varit för dålig kontinuitet och slapp inställning. Man måste träna för att få ut det maximala, både av sig själv och i hur man fungerar i laget. Framför allt har det varit alldeles för halvdant med uppslutningen och det märks vilka som slarvat med träningen både beträffande fysik och teknik. Vi kommer ta hårdare tag mot sånt. Tränar man inte så är man bara en belastning för laget när det kommer till matchspel och då är det bättre att stanna hemma.

De hårda orden till trots är General Managern inte särskilt orolig inför den stundande seriestarten:

– Det är inte nu vi ska vara bra. Vi tackar Andrea Doria för lektionen – de har visat vad vi har att jobba på och jag vet att vi är bättre än såhär. Det gäller bara att ta fram det hos alla i laget, få alla att dra åt samma håll. I den här matchen blir vi för lättlästa eftersom vi till sist ger upp att försöka rulla bollarna genom laget. Vi behöver ett par träningsmatcher till för att justera positionsspel och vänja oss vid matchlika situationer.

– Jag tvivlar inte en stund på spelarna, att vi har potential och kommer vara ruggigt starka i år. Jag skulle inte vara så kritisk om jag inte visste att det fanns så oerhört mycket mer att få ut ur det här lagbygget. Det gäller bara att våga vara självkritisk och ge sig fan på att slipa bort det kantiga i spelet.