Hoyzer Boyz presenterar Jon Nilsson

Antalet snabba spelare i Hoyzer Boyz är lätträknade, men en av dom är nummer 9, Jon Nilsson. Jon är tämligen allround, men är enligt General Managern främst avsedd som ett offensivt vapen i årets trupp. Räkna med att han kommer ställa till med oreda för motståndarna på sin kant.

Vad har du för fotbollsbakgrund?
Jag har gått den långa vägen från Halmstad Bollklubbs fotbollsskola till Hoyzer. Största delen av min karriär har jag tjänstgjort i Snöstorp/Nyhem där jag slet fram till min 19-årsdag. Mest som slitvarg på yttermittfältet (tänk Nicklas Alexandersson/ Magnus Svensson…). Därefter var det studentkorpen ett tag i Lund varefter en period av mörker infann sig. Först när jag våren 2006 drog på mig Hoyzers gula tröja kom jag in i fotbollsljuset igen.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollspelare?
Hm. Bättre förr? Löpstark, bra blick för spelet och rätt allround. Mer framspelare än avslutare.

Vad gör du vid sidan av fotbollskarriären?
Säljer mina tjänster till högstbjudande, som ngn slags konsult. Ungefär som AIK-Bojan. Fast jag har skjorta, får mindre betalt och slipper kalla Råsunda för hemmaplan.

Vad var mest minnesvärt från föregående säsong?
Hm. Ölen efter träningarna i somras? Får nog bli Orminge cupen och upphämtningen i sista matchen av personliga skäl (se nedan).

Vad är du mest nöjd med vad gäller din egen prestation den gångna säsongen?
Det är antingen den avgörande straffen jag slog in under semifinalen i Ormingekuppen, eller reduceringsmålet i slutminuten av sista matchen.

Vad har du för målsättning inför säsongen 2008?
En topp tre-placering för laget. Personligen får man väl säga att det är dags att börja bättre på avslutningsstatistiken, samt att undvika utvisningar..

Hur är formen inför säsongen?
Jämfört med förra årets försäsongsträning invalidostyle är jag i strålande form. En månad till så.

Något som måste bli bättre i år?
För laget: organisationen på plan och en högre lägsta nivå. Personligen: konditionen, tillslaget och koncentrationen

Hur slutar derbyna mot ärkerivalen Erasure?
Om de vågar ställa upp i år igen, ja då lär de få det tufft. Vi är på väg upp, de på väg ner. Jag säger 3-1 i första matchen och 4-1 i andra.

Namn: Jon Nilsson
Nummer: 9
Position: Mittfältare (oftast), back och anfallare (när andan faller på,
och managern kallar)
Ålder: 30 år
Längd: 179 cm
Matchvikt: 68 kg
Säsonger i HB: Tre