Hoyzer Boyz presenterar Jonny Wiederholm

Ett av föregående säsongs stora utropstecken var nyförvärvet Jonny Wiederholm. Tillsammans med backveteranen Sannum bildade han Hoyzers fruktade försvarsmittlås Skäggmuren. Det har varit motigare under försäsongen för Hoyzers reslige back, men nu börjar nummer 87 komma tillbaks i gammal god form efter sin allvarliga vadskada och revanschlusten går inte att ta miste på.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollspelare?
En habil back av den engelska skolan. Inte speciellt snabb, inte speciellt teknisk men har en bra blick för spelet, kämpar så länge pingislungorna tillåter, är glad i långbollar och får en smärre orgasm vid en perfekt utförd glidtackling. Har även fått för mig att jag är relativt stark i luften men ett facit av noll nickar på mål under föregående säsong har fått mig att tänka om.

Skäggmuren – får motståndarna att använda dubbla benskydd

Vad gör du vid sidan av fotbollskarriären?
Gör bort mig.

Vad var mest minnesvärt från föregående säsong?
Utan tvekan framgången vid sidan av plan, främst utnämningen till Årets lag på grusplan och det efterföljande sjöslaget som gick under benämningen Hoyzer Fest. Även människosmugglingen in och ut ur Tyskland är något jag minns med välbehag.

Vad är du mest nöjd med vad gäller din egen prestation den gångna säsongen?
Mitt stenhårda självmål mellan benen på vikarierande målvakten Carlis, han stod där och sov med sitt irriterande självbelåtna leende på läpparna och jag tyckte han behövde en väckarklocka.

Vad har du för målsättning inför säsongen 2008?
Att bli en sämre vinnare och en sämre förlorare samt sluta vara så självkritisk. Ska även sluta med mina Citalopram så förhoppningsvis blir jag lite aggressivare på plan.

Hur är formen inför säsongen?
Kan inte vara bättre. Högersläggan är laddad och kondisen på topp. Det brister fortfarande lite i tekniken men så länge jag kan exekvera en vältajmad glidtackling så är jag lugn.

Något som måste bli bättre i år?
Motståndet – det vore tråkigt att bara promenera hem seriesegern.

Hur slutar derbyna mot ärkerivalen Erasure?
I walk over.

Namn: Jonny Wiederholm
Nummer: 87
Position: Offensiv back eller defensiv forward (skulle aldrig fall mig in och spela på mittfältet)
Ålder: 33 år
Längd: 191 cm
Matchvikt: 86 kg
Säsonger i HB: Andra