Skandalbilderna som skakar Hoyzer Boyz

När truppen som bäst håller på att spela ihop sig inför seriestarten är lagets mittfältare Micke Ek i alperna och idkar höghöjdsträning. Men bilder från Hoyzerspelarens vistelse har nu skapat upprörda känslor i och kring klubben.

Hoyzer Boyz har tränat mer eller mindre oavbrutet sedan serien avslutades förra året. För Micke Ek blev säsongen något kortare då han direkt efter Hoyzerfesten begav sig annorstädes till de Österrikiska alperna för höghöjdsträning och jobb som diskslav.

Klubbledningen har haft frekvent kontakt med Micke, kollat att han sköter träning, diet och maltintag. Så långt allting väl, men sedan började det figurera fotografier på det världsomfattande nätverket ”Internet”. Det tog inte lång tid innan dessa också hittade till klubbledningens skrivbord.

Observera den reglementsvidrigt släta hakan

Av bilderna att döma har vistelsen i Österrike gjort Micke Ek gott och vid en första anblick finns inte mycket att anmärka på mittfältarens form. Men som en skarpsynt observatör noterade – var är skägget?

I övrigt tycks Micke vara i fin form. Och här kommer pizzan

I en fotbollsklubb som premierar ansiktsbehåring är detta högst kontroversiellt. Hoyzers högsta klubbledningen kommer snarast att kontakta Ek för att få klarhet i frågan. Med bara veckor till premiären är resten av truppen inne i ett intensivt skede av försäsongsträningen för att odla ansiktsbehåring.

”Just nu är det framför allt kvantitet vi jobbar på. Ymnigt intag av malt är som bekant bra för både kvalitet och mängd av ansiktshår. Trimmande av stilmässiga detaljer hinner vi jobba med individuellt de sista veckorna innan seriestarten. Nyförvärven ser vassa ut – framför allt Klas Jonsson ligger numer i bräschen för truppen med sitt vildvuxna skägg” kommenterar lagkapten Carlis Fridlund.