Hoyzer värvar skyttekung från ärkerivalen

Läget i Hoyzertruppen med många långtidsskador på nyckelspelare har fått lagets General Manager att tänka om. Ett nyförvärv kompetent nog att ersätta en eller flera av de skadade skulle kontrakteras. Och nu tyder allt på att man värvar arvfienden Erasure BKs forna lagkapten och skyttekung Emil Bertz.

Redan i somras slog ryktet om en övergång för Erasure BKs frontfigur ner som en bomb. Affären fick snabbt namnet Hoyzergate och rev upp de många motsättningarna mellan klubbarna och möttes av blandade känslor hos Hoyzers supporters. I slutänden havererade dock affären på detaljer och Bertz förklarade att han ville fullgöra sitt kontrakt med Erasure BK innan han tänkte på framtiden.

En envis skada såg sedan ut att få den målfarlige Erasurespelaren att lägga grusskorna på hyllan, men han har sedan dess synts på ett flertal provträningar för ärkerivalen Hoyzer Boyz. Inte heller denna gång tycktes det dock bli någon affär, då Hoyzers General Manager i ett tidigt skede förklarade att det var färdigvärvat och att man skulle satsa på den befintliga truppen.

Emil i somras med Hoyzertröjan, innan han gjorde en sk Batan

En försäsong präglad av skador på viktiga spelare, samt det faktum att man inte vet hur länge Bjørnar Berger och Klas Jonsson blir kvar i klubben, har alltså skapat en öppning för Emil Bertz. Nämnde Bertz var också lagansvarig för Erasure BK under slutet av föregående säsong, efter den forna lagpappan Thomas flytt.

Genom sin aggressiva värvning, att beröva Erasure BK på det lilla hjärta och sammanhållande kitt som fanns kvar, ger man också ärkerivalen en rejäl känga som de kanske aldrig återhämtar sig från. Samtidigt som Hoyzer Boyz går en ljus framtid tillmötes med ytterligare en mångsidig offensiv kraft i laget.

ITAR-TASS återkommer självfallet med kommentarer från nyförvärvet och klubbledningen.