Erasure-Emil klar för ärkerivalen Hoyzer Boyz

Så var det klart till sist! Hoyzer Boyz värvar ärkerivalen Erasure BKs lagkapten och skyttekung – en affär som legat och pyrt under ytan en lång tid och slutligen inte tycktes bli av. Men skadekrisen i Hoyzer Boyz gjorde övergången till en lösning båda parter tycks nöjda med, inte minst mannen i fråga: Emil Bertz.

Till att börja med – välkommen till Hoyzer Boyz. Hur känns det spontant nu när kontraktet är i hamn?
Tack, det känns otroligt skönt. Det har varit många turer fram och tillbaka, sparkade agenter, sömnlösa nätter fyllda av gråt, ångest, och inte minst: utanförskap!

Det har varit mycket turer kring den här affären. Redan i somras var det aktuellt, men då fallerade det på detaljer. Vad var avgörande för att det till sist blev Hoyzer?
En stor detalj är att jag faktiskt umgåtts mer med Hoyzer än med Erasure. Det har så att säga blivit mer öl än popmusik. Men först skulle jag inte alls spela i år, men sen blev frestelsen för stor.

Du har haft problem med skador tidigare, vilket var nära att få dig att lägga av. Hur är läget på skadefronten nu?
Jag tänkte faktiskt inte spela i år, just på grund av att ryggen aldrig blir bra. Men om det nu är så…att ryggen aldrig blir bra…så handlar det nog mer om att gå utanför sin kropp, få en utomkroppslig upplevelse och, så att säga, styra sin kropp som en marionettartist. Kommer man in i ett speciellt mantra innan matchen, når en slags tabula rasa där kroppen blir ett oskrivet blad som skriver sin historia på plan, så spelar man helt enkelt på helt nya premisser…ehh…där man inte har ont…i ryggen…typ. Men samtidigt, jag har ju Jesper Blomqvist-kontrakt vilket att jag inte får någon lön om det visar sig att kroppen inte håller.

Eftersom du närmast kommer från ärkerivalen Erasure måste jag ju fråga om vad du har för syn på Hoyzer Boyz.
Stor klubb. Höga förväntningar. Fans i absolut världsklass. Spelarna är karlar för sin kilt.

Emil välkomnas till Hoyzer Boyz av Kaptenen

Vad tror du att du kommer kunna tillföra laget?
Någon slags maskin. Jag kollade på Terminator 2 igår och blev väldigt imponerad av T1000 Robert Patricks metamorfosiska egenskaper. Jag förstår inte hur han gör det. Skulle vara kul att kunna utföra något sånt på fotbollsplan.

Om nu Erasure trots avsaknad av ledargestalt får ihop något lag – hur kommer det att kännas att möta sina forna lagkamrater?
Det har sagts att i år blir det ett sabbatsår. Jag såg I’m Not There förra vecka, känns lite så kanske, om jag nu skulle möta dem i en match, alltså alla är Emil på något sätt. Hehe…det blir som i Enter the Dragon med en massa spegelbilder som Bruce Lee slåss emot.

Tack och lycka till i gult med Gam!