General Managern om succéförvärvet från arvfienden

Affären som ingen trodde var möjlig är slutgiltigen i hamn. Erasures lagkapten och skyttekung byter sida mellan två av Korpens mest klassiska konkurrenter och tvillingklubbar. Kanske är detta också nådastöten för Erasure BK. Hoyzer Boyz General Manager är påtagligt nöjd och kommenterar affären i ett pressutskick.

Vi har under flera års tid studerat Emil Bertz och hört oss för om möjligheterna att få se honom i Hoyzertröjan. Men det är väl egentligen först nu det blivit verkligt intressant. Det är en kompetent spelare som betyder mycket för det lag han spelar i och som jag på sikt är övertygad om kommer passa in i truppen. Det underlättar ju att han redan nu känner flera Hoyzerspelare och föredrar malt framför disco.

Bakgrunden till affären är egentligen flera. Redan inför förra säsongen lät det som att Bertz bestämt sig för att trappa ner på fotbollen pga sin ryggskada. Det var också signalerna vi fick i samband med att han provtränade med oss innan vinteruppehållet. Vi är angelägna om att knyta till oss utvecklingsbart spelarmaterial – såna som vill stanna och växa med klubben och allt den står för. Men nu har Emil uppenbarligen tänkt till och jag vet att han alltid innerst inne velat vara en Hoyzer.

Den andra stora anledningen är situationen i laget. Vår trupp är bred och kompetent, men i nuläget väldigt skadedrabbad. Det är svårt att veta när de långtidsskadade nyckelspelarna är klara för spel igen – de ligger långt efter med träning och taktiska dispositioner. Dessutom har vi ett antal spelare vi av olika skäl inte vet hur mycket de kan spela för oss.

Vi i klubbledning och spelarrådet kom därför fram till att det förmodligen skulle behövas förstärkningar i anfall respektive mittfält. Men istället för att värva flera enpositionsspelare var Bertz ett spännande alternativ eftersom han kan spela på i princip alla positioner i laget. En modern tvåvägsspelare som tar mycket ansvar.

Det var väl ingen slump att han fick ta över kaptensrollen i Erasure efter annars givna Tomas flytt söderut. Även om Bertz själv inte var helt bekväm med rollen tyder det på hängivenhet och lojalitet, något vi är säkra på kommer utvecklas ytterligare i Hoyzer Boyz. Och just pga att han spelat både mot och med oss tror jag han är mer bekant med det spel vi vill spela än någon som kommer helt utifrån. Emil är tänkt att kunna gå direkt in i laget, bara han får vara skadefri och frisk så han kan träna med laget fram tills premiären.

Glada miner i Gamens lag efter senaste derbyt: Hoyzerseger 2-0

Som General Manager över en storklubb och med ett bultande Gamhjärta känns det dessutom extra fint att beröva ärkerivalen Erasure BK på deras kanske dyrbaraste tillgång. Jag har svårt att se att de ska kunna utgöra ett hot i år, trots att de hade större sportsliga framgångar i serien än oss förra säsongen. Om Erasure får ihop ett lag kommer vi ändå att vara starkare än någonsin. Och jag hoppas verkligen att de får det – derbyna är klassiska, högtidliga möten och storklubbar behöver rivaliteten för att utvecklas.

Läs tidigare artiklar om succévärvningen:
Hoyzer värvar skyttekung från ärkerivalen
Erasure-Emil klar för ärkerivalen Hoyzer Boy