Hoyzer Boyz presenterar Emil Bertz

I elfte timmen öppnade General Managern det stängda transferfönstret och släppte in arvfienden Erasures forna lagkapten Emil Bertz i värmen. I Hoyzer Boyz ser man honom som en utvecklingsbar tvåvägsspelare som kan rycka in där det behövs, och med tanke på lagets skadeproblem kommer det sannolikt att behövas.

Hur kom du i kontakt med Hoyzer Boyz?
Ärkerivaler sedan första korpsäsongen. Samtidigt visade det sig att Hasse (Håkansson) som jag kursar med spelade i Hoyzer.

Vad har du för fotbollsbakgrund?
Spelade i pojklag fram till slutet av mellanstadiet där det blev viktigare med musik, sprit och kvinnor. Gjorde bejublade comebacker i Erasure och i Rude Boys.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollspelare?
En fotbollens Dante Alighieri. 33 bollvinnande kapningar i dödsriket, 33 förnedrande tunnlar i skärselden, för att avsluta med 33 mål i paradiset.

Emil Bertz poserar med Hoyzers förstaställ

Beskriv ditt intryck av klubben såhär långt.
Spelarna är mycket, mycket, duktiga på att dricka öl. Lagledningen är seriös, även om jag inte sett till General Managern ännu, men de sköter ledningen bättre än många allsvenska klubbar som hamnat i spelarlöneblåsväder (läs IFK Göteborg) och fotbollsskoblåsväder (läs Hammarby).

Vad gör du vid sidan av fotbollskarriären?
Jag sa åt dig att inte diskutera privatlivet på den här presskonferensen! Vad min bäbis, om jag nu skulle ha någon, äter till frukost spelar väl ingen som helst roll? Dessutom har jag inte ens någon bäbis så jag fattar inte ens frågan.

Nu säger också Bertz nej till sitt forna lag Erasure

Vad har du för målsättning inför säsongen 2008?
Efter måltorkan på höstsäsongen vill jag ju gärna trycka dit några mål. Jag ser gärna att vi hamnar på övre delen av tabellen. Hoppas även att Svenska Fans/Grusplan ger oss pris igen.

Hur är formen nu under försäsongen?
Stel och krökt. Behöver töja och böja både kropp och själ.

Något du vill jobba extra med inför seriestarten, individuellt och lagmässigt?
Higuitas scorpionen.

Namn: Emil Bertz
Nummer: 2
Position: Mittfält/anfall
Ålder: 31 år
Längd: 183 cm
Matchvikt: 71 kg
Säsonger i HB: Första