Hoyzer Boyz söker ärkerival

Igår kunde vi läsa om att Hoyzer Boyz svurna arvfiende Erasure BK skulle ställa upp i serien också detta år. Detta var naturligtvis inget annat än ett grymt spratt påkallat av gårdagens datum. Men faktum är att det inom Gamens gäng finns en viss saknad efter ärkefienden.

Seriepremiären är i antågan och denna vecka släpper korpenkansliet divisionsuppdelning, spelplatser och spelprogram. Med bland de lag som ska fajtas på gruset med Hoyzer Boyz finns av allt att döma inte deras slemma nemesis Erasure, tvillingklubben som man mött i glödheta derbyn varje år sedan klubbarnas födelse. Men halvvägs in i föregående säsong lämnade Erasures sammanhållande eldsjäl Tomas sin post som lagledare.

“Nej till ErasUre!”

Emil Bertz tog motvilligt på sig det tunga ansvaret att motivera och hålla samman en splittrad trupp och han befinner sig som bekant denna säsong hos Hoyzer Boyz. Kvar finns alltså ingenting som talar för att Erasure ska få ihop något lag till seriens början, något som man på vissa håll i Hoyzer faktiskt sörjer.

– Det är en i högsta grad tvetydig känsla att ärkerivalen splittrats. Å ena sidan är man som Hoyzer skadeglad över deras bristande engagemang och klubbkänsla. Men samtidigt är ju derbymötena något av säsongens höjdpunkter. Det är alltid lika skönt att tvåla till dom och alltid lika surt att åka på torsk. Det accentuerar på något vis klubbkänslan i Hoyzer Boyz till max, säger Hoyzers lagkapten Carlis Fridlund.

– Det har faktiskt förts på tal att vi ska göra en insamling för Erasures bevarande, men General Managern upplyste oss om att det är emot klubbens stadgar att någonsin göra något som gynnar vår ärkerival. Istället kanske vi får lägga ut en annons och söka en ny derbymotståndare som med tiden kanske kan framkalla samma prestigekänsla och hatkärlek som Erasure.