Hoyzer Boyz presenterar Kristoffer Kearsley

Då Hoyzer Boyz värvade målvakten Niclas Josefsson under senhösten fick man samtidigt erbjudande att få Kristoffer Kearsley på köpet. Efter att ha sett Kearsley ett par träningar var saken klar – han var precis den sortens hårt arbetande, flexibla flerpositionsspelare man sökte. Möt lagets nya nummer 20, då han svarar på frågor under rehabträningen.

Hur kom du i kontakt med Hoyzer Boyz?
Jag har samma agent som Niclas Josefsson. Min karriär stod och stampade och jag började ifrågasätta mina kvaliteter som spelare, ute i kylan utan klubb och funderade på om det kanske var dags att lägga dom slitna skorna på den berömda hyllan. Hoyzer var så desperata efter förstärkning på målvaktsfronten så vår agent lyckades snöra ihop ett ”seniorpaket” som Hoyzer med tanke på målvaktsläget var tvungna att acceptera. Jag är tacksam för det lilla.

Vad har du för fotbollsbakgrund?
Verkade i ett av IF Brommapojkarna:s kvarterslag i 8 år som vindsnabb forward utan egentliga ytterligare kvaliteter. Tränad av BP-legenden och grundaren Stig ”Stickan” Starkenberg.

Kristoffer Kearsley är inte den som dissar en malt eller två

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollspelare?
Idag har jag transformerats till en löpvillig, snabb, småful och grinig mittfältare/back. Genom alla dessa år har jag lyckats undvika att falla i fällan att utveckla min usla bollbehandling. Den är intakt och dessutom är skottet hopplöst opålitligt, men hårt.

Beskriv ditt intryck av klubben såhär långt.
Otroligt proffesionell. Öppna armar. Nu gäller det att leverera. Även om jag känner av trycket från klubben och fansen. Nu gäller det helt enkelt att leverera.

Vad gör du vid sidan av fotbollskarriären?
Förvärvsarbetar på Skånska Cementgjuteriet

… Inte heller en mör planksteksbit med obligatorisk tomathalva

Vad har du för målsättning inför säsongen 2008?
Efter några tunga grusår och en något dalande karriär så ser jag det som sista chansen att visa Hoyzer och hela Stockholms Korpen vad jag duger till på en grusplan.

Hur är formen nu under försäsongen?
En elak fotskada under försäsongen har stoppat mig från att nå tänkta fysiska höjder, men under läkarstabens överinseende och rehabprogram är jag inte det minsta osäker på att jag kommer tillbaka under våren.

Något du vill jobba extra med inför seriestarten, individuellt och lagmässigt?
Nickandet måste bli bättre. Lära mig läsa Wimans långbollar. Eventuellt lära mig dra halsbloss så man hinner med en tagg i halvtid.

Namn: Kristoffer Kearsley
Nummer: 20
Position: Där jag blir åtsagd att spela.
Ålder: 35 år (inom kort)
Längd: 188 cm
Matchvikt: 85 kg