Lugnande besked till Hoyzer Boyz – Långbros grus är intakt

När serieindelningen släpptes i onsdags stod det klart att Hoyzer Boyz också detta år skulle spela på Långbro BP, något man i sig inte skulle ha något emot om det inte var för kommunens planerade bostadsbygge samt, ätter värre, att göra om gruset till konstgräs. Men efter febrila kontakter med Korpenkansliet kan alla med Gamhjärta pusta ut. Det blir skrubbsår på grus också i år.

Långbro BP blev den gudsförgätna avkrok som många med Hoyzersympatier något motvilligt så småningom förlikade sig med som hemmaplan. Hoyzers matchtröja finns upphängd på det lokala ölhaket, där förmodligen också de undermåliga domarna rekryterats. La Curva etablerades som en av få välsignade gräsplättar där fansen stöttade sitt lag medelst korvgrillning och öl och spelarna återhämtade sig med maltdryck. Därför kom kommunens planer som en chock!

Grus, makadam och stendamm – Långbro i vårt hjärta!

Helt plötsligt skulle hela området drabbas av en sk prospektering med påföljande uppfräschning. Det stod tidigt klart att det inte fanns någon pardon för gruset i byggherrarnas ambitioner att göra Långbro till ett välborstat bostadsrättsområde för höginkomsttagare a la Hammarby sjöstad. Citat ur kommunens skräckläsning (Hela prospektet finns att läsa här):

Förlusten av 11-mannaplanen ersätts med en 7-manna konstgräsplan samt en multifunktionsplan. En 7-manna konstgräsplan är visserligen mindre än en 11-manna grusplan men konstgräsbeläggningen bedöms ha högre användbarhet [sic].

Lagmys med Hoyzerbier i La Curva trots förlustmatch

Detta föranledde att klubbledningen skickade ett öppet brev till Korpens kansli för att reda ut konstgräshärvan:

Hej Henrik
Kul att det snart är dags för seriestart. Noterade att vi var placerade att spela på Långbro i år igen. Det är inget som vi har något emot i sig, men senast jag hörde något var att de skulle bygga bostäder på bollplanen, samt ersätta det mjälla makadamblandade gruset med sk konstgräs (vilket är synnerligen ohoyzerskt). Hur ser det ut på det planet på den planen?

Nervositeten var stor i Gamboet (klubbledningens högkvarter i katakomberna under Hoyzers Arena), lite som inför en Champions Leaguelottning eller ett domslut om poängavdrag från Svenska Fotbollsförbundets tävlingsutskott. Men så kom svaret och alla kunde andas ut:

Det stämmer att de ska bygga bostäder på ena halvan av planen och anlägga en konstgräsplan på andra halvan men det arbetet startar först i november d.v.s. efter säsongen.
Mer grus åt folket!
Med vänlig hälsning
Henrik Teljfors

Vi kan alltså med glädje se fram emot nya grusdammiga bataljer på Långbro detta år. Första serieomgången sparkar igång torsdagen den 17 april. Välkomna!