Hoyzer Boyz tar sig an åländskt mästarlag

Tro inte att lördagens debacle mot Andrea Doria gjort några bestående avtryck i den hoyzerska hybrisen. Lördagen den 12 april tar man sig an internationellt motstånd, närmare bestämt de anrika åländska korpmästarna Strandnäs Stål.

Strandnäs Stål var först ute med att bekräfta att speldatumet på den länge omtalade prestigematchen äntligen var satt. I ett pressmeddelande på hemsidan gör man klart att ålänningarna inte tänker låta sig drabbas av underskattning; trots att det skiljer 11 divisioner och ett antal sjömil lagen emellan förväntas det bli en tuff drabbning.

– Man kan lätt lockas till att tro att det bara är att ställa in skorna i en sådan här match. Med det är det sannerligen inte! Det blir nog att plocka fram benskydden och välja dom vassa dobbarna, säger en av Ståls spelare som enligt webbredaktionen vill vara anonym i rädsla för hämndattacker på planen.

Strandnäs Stål, här på sk gräsunderlag (matchen spelas på grus)

Hoyzer Boyz lagkapten Fridlund har lagt förnedringen mot Andrea Doria bakom sig och fokuserar nu helt på framtiden, inte minst mötet mot Strandnäs Stål:

– Jag är inte särskilt lättimpad och fruktar inget motstånd annat än det som bjuds av slemma underlag som gräs och plast. Men jag måste erkänna att jag blev rejält imponerad då jag såg låtvalet på deras 10-årsskiva. Framför allt avslutningslåten Heart of Steel med Manowar, kanske den mest kompetenta och kompletta hårdrocksballaden genom tiderna, något av en metallrockens främsta självhyllningshymn. De verkar ha anammat samma tönt-tuffa koolness som vi har i Hoyzer Boyz. Ska bli ett sant nöje att möta dom…

Hoyzer Boyz – Sveriges koolaste lag (enligt Jesper Hussfelt)

Redan innan den första matchen är spelad har lagen inlett samtal om returmatch i Stockholm. Hoyzer Boyz kommer för övrigt att i bortamötet ha premiär för sina nya bruna bortaställ. Redan nu har en ny serie med olika bruna supportertröjor börjat säljas och går enligt uppgift åt som smör i solsken.

Strandnäs Stål vs Hoyzer Boyz, lördag 12 april kl 14. Återkommer om spelplan