Bjørnar Berger kvar i Hoyzer – skriver på specialkontrakt

Norge eller Sverige och Hoyzer Boyz för den irrationelle norrmannen Berger? Frågan alla ställt sig inför säsongen får ett oväntat svar. Det blir både och.

Redan under föregående säsong varslade lagets kanske mest allsidiga spelare att han sannolikt skulle flytta hem till Norge efter nyår. Sedan dess har klubbledningen och spelarna försökt övertala honom att stanna, men Berger har sagt upp sitt arbete i Sverige och tycktes förlorad för klubben. Men nu har det skett en vändning i affären. Hoyzer Boyz starke man General Managern har efter långdragna förhandlingar fått igenom ett specialavtal med norrmannen.

– Från klubbens sida är vi mycket nöjda med att ha kommit överens. Man kan säga att kontraktet är prestationsbaserat, vilket är och förmodligen förblir en engångsföreteelse i Hoyzers historia. Berger är en så duktig och för laget viktig pjäs både på och vid sidan av gruset, att vi inte vill släppa honom till en annan klubb i Norge. Istället har vi kommit överens om att han ska pendla till så många matcher och träningar som möjligt.

Bjørnar viktig också som målskytt

Bjørnar Berger kom till klubben 2006 och har sedan dess blivit alltmer dominerande som en nyckelspelare i laget med förmågan att spela på alla positioner. Dessutom en teknisk publikmagnet och allmänt schysst, festlig och hoyzersk person vid sidan av gruset. Nu tycks det alltså bli ytterligare en säsong med Hoyzer Boyz. Varken han själv eller General Managern uppger att de i nuläget vet exakt hur många matcher det kan bli frågan om för Berger.