General Managern inför seriepremiären

Ikväll kl 18.45 är det avspark för Hoyzer Boyz korpsäsong 2008. Men det är månader av förberedelser som ligger bakom ett Hoyzer som enligt lagets General Manager är bättre rustat och mer kompetent än någonsin förr. Vi ställde inför seriestarten tre frågor till denne ytterst ansvarige i Gamens lag.

Du har sagt att ni är bättre än någonsin. Hur har ni förberett er inför säsongen?
Naturligtvis har vi prioriterat träning med mycket matchlika situationer, men också jobbat med att förbättra taktikkunnande och individuell kondition och teknik. Vi har också spelat flera träningsmatcher mot kvalificerat motstånd efter nyår. Den första mot Långholmens ISTE (förlust 2-3 efter golden goal) gav väl egentligen ingen fingervisning på nivån i laget.

Istället blev matchen mot Andrea Doria den väckarklocka vi förmodligen behövde. Vi blev totalt upprullade och hittade inte alls till det spel vi eftersträvar och vet att vi har inom oss. Sedan dess har vi utgått från den matchen för att göra korrigeringar där det brast – både lagledning och spelarrådet har bidragit med viktiga synpunkter kring både attityd, ansvarsområden, träningsövningar och taktik. Vi har gått ed på att den förnedringen aldrig ska behöva upprepas!

Handlöst fall mot Andrea Doria i andra försäsongsmatchen

Sedan dess har vi hunnit dubbelslå Rude Boys United som spelar i elitkorpen, samt åkt på en hedersam uddamålsförlust mot Åländska korpmästarna Strandnäs Stål (4-3). De senaste veckorna känns det som att vårt spel börjat sätta sig allt mer, att de individuella misstagen blivit färre, att lagdelarna börjar funka ihop och att kommunikationen på plan blivit om inte bra, så i alla fall bättre.

Vilken roll har nyförvärven i detta återuppståndna Hoyzer Boyz?
Vårt viktigaste nyförvärv är tveklöst vår målvakt Niclas Josefsson. Han kom till oss direkt efter förra säsongen och har flera gånger visat att han är en målvakt i toppklass. Även de andra nyförvärven ser vassa ut. Klas Jonsson är en klasspelare som kommer ge motståndarna mardrömmar, Kristoffer Kearsley är en spelskicklig back som också gör ett bra jobb som mittfältare eller t o m anfallare, Per Levin blir bättre för varje träning och kommer betyda mycket på kanten med sin snabbhet och sina långa ben. Emil Bertz har vi ju följt en längre period och vet vad han kan som fotbollsspelare och målgörare.

Dessutom ser jag att flera av våra äldre spelare kommer ta ytterligare ett steg i sin utveckling. Det enda som satt käppar i hjulen för en genomgående förbättring över hela lagkroppen är skadedilemmat, långvariga sjukdomar och annat som hållit spelare borta från träning. Tyvärr kommer det säkert märkas vilka som ligger efter när det blir matchspel. Vi har ju satt ribban högre än tidigare år, så det krävs ju därför också mer av de som vill vara med och spela. Skador kan man ju inte rå för, men vår trupp är så pass bred att vi ska klara av avbräck även på viktiga spelare.

Vad vet du om de andra lagen ni ska möta – både kvällens motståndare Södermalms SS och de andra i serien?
Vi har nog skaplig koll på dom. Men vi vet att vårt lagspel är så pass starkt att vi inte ska behöva anpassa oss alltför mycket till deras spel. Om vi mot förmodan skulle behöva det är vi bättre förberedda på det än tidigare. Vi har blivit ett smartare lag, ett tryggare lag och ett än mer kämpande lag. Jag kommer inte att acceptera några gamnackar från uppgivna spelare. Det är vi alldeles för bra för. Jag tror faktiskt att det här är första säsongen då vi rakryggade kommer gå in för varje match med övertygelsen om att vi ska vinna den. Därför blir det vinst också imorron – med hur mycket bestämmer bara spelarna på plan, så därom tänker jag inte uttala mig.

Södermalms Sportsällskap vs Hoyzer Boyz
Torsdag 17 april kl 18.45
Långbro BP 1 ( Mellan Fruängen och Älvsjö nära
korsningen Linbodavägen/Vantörsvägen.)