Premiärdags för gamlaget Hoyzer Girlz

Hoyzer anno 2008 lider av angenäm växtverk. Inte nog med att man förmått bättra på truppen i herrlaget – i samma veva som nysatsningen startade systerklubben Hoyzer Girlz. Killarna gjorde sin plikt i premiären och ikväll är det upp till Girlzen att visa sig på styva linan i sin första seriematch någonsin.

Det var ett gäng med varierande status som samlades till den mixade träningen i lördags. Många led av sviterna från Hoyzerfesten på Rocks som varat långt in på lördagsmorgonen. Men då killarna var decimerade till antalet visade Hoyzer Girlz på beundransvärd moral och uppslutning, något som bådar gott inför kvällens premiär mot Lövet.

En märkbart sliten lagkapten i Hoyzer Boyz var efter träningen mycket imponerad av tjejernas inställning och utvecklingen i truppen:
– Det är helt klart flera av Girlzen som lätt skulle kunna gå in även i Hoyzer Boyz trupp. Också de yngre och mindre meriterade i laget har utvecklats på ett imponerande vis. Det finns såväl kunnande och talang som tuffhet och vinnarskalle i Hoyzer Girlz, så jag tror absolut de kan bli att räkna med i sin serie, säger Kapten Fridlund.

Hoyzer Girlz på första ruggiga senvinterträningen

Hoyzer Girlz kapten och lagledare Jenny Holmberg är märkbart stolt över sitt lagbygge och ser fram emot seriepremiären:
– Ikväll gäller det! Jösses jag är så taggad. Jag hörde något om att supporterklubb, hejaklack med mera skulle dyka upp. Blir kanske en öl eller två efteråt också.

Osäkert om nya matchtröjan kommer till spel ikväll…

Logistikproblem gör det däremot något osäkert om Hoyzer Girlz kommer att kunna göra premiär med sina eleganta bruna matchställ. Eventuellt hinner de inte levereras i tid vilket innebär att man kan tvingas spela i de blå träningsvästarna, något som förhoppningsvis inte ska ha någon inverkan på resultatet.

Med Gamen mot seger!

Hoyzer Girlz premiärspelar mot Lövet ikväll 21/4 kl 19.30 på Bandhagens Gymnasiums Bollplan.