”Gamen” Holmgren inför Hoyzer Girlz – Sporting Aspudden

Dags igen för tjejerna i Hoyzer Girlz att beträda Bandhagens grus, denna gång med en trepoängare i sikte. Som bekant slutade premiären snöpligt med ett baklängesmål i slutsekunderna och därmed delad pott. Så räkna med ett taggat gamlag, där man inte kommer lägga fingrarna emellan i närkamperna.

Ikväll kl 18.45 startar veckans enda Hoyzermatch och det är Girlzen som möter Sporting Aspudden. Tjejerna från Aspudden har en 2-0-förlust med sig från premiären och Hoyzer Girlz tappade lite onödigt en uddamålsledning i slutsekunderna, så två revaschsugna lag gör upp om kvällens poäng på Bandhagens dammiga grusplan.

Pga logistikproblem uteblev Hoyzerbierleveransen på den i övrigt välbesökta premiäraftonen, men räkna med såväl malt- som korvförsäljning på måndagsmatchen. En annan begivenhet kvällen till ära är att de nya matchställen kommer ha premiär. Bara det i sig är värt den obefintliga entrépengen. För att kolla formen och inställningen i laget bytte vi några ord med lagets riviga mittfältare Maria ”Gamen” Holmgren:

Vad är dina intryck av premiärmatchen såhär i efterhand?
-För att vara vår första match tycker jag att vårt nervösa adrenalinstinna sagoprinsessgäng presterade bra, första halvlek var dock något bättre än andra då vi blev lite kaxiga/lata och släppte igenom förbjudna bollar. Men härifrån kan det bara bli bättre!

Ni hade rekordpublik för en Hoyzerpremiär, herrlaget inräknat. Hur kändes det?
-Till en början var vi nog lite nervösa med en så massiv publik, prestationsångesten gjorde sig påmind då vi inte ville krossa några förväntningar. Men för övrigt var det helt fantastiskt att ha en så rakryggad gampublik som ständigt kom med uppiggande tillrop.

Hur gick snacket i laget efter den snöpliga upplösningen?
-Det var lite nedstämt de första sekunderna men sedan tog den berömda Hoyzerandan över och vi började med gott mod diskutera taktik inför kommande match.

Vad har ni jobbat på sedan dess?
-Det har varit individuell träning sedan dess, men jag gissar på mycket meditation, nykterism, voodoo och allmänt friskt leverne…

Hur känns det inför kvällens (läs måndagens) möte med Sporting Aspudden?
-Det känns bra, nu har vi lagt premiärnerverna bakom oss. Vi kommer vara tuffare denna gång samt viska oförväntade saker i motståndarnas öron.

Maria sticker en boll på djupet mellan muren av Lövetspelare

Hur är formen?
-Min närsynthet måste å det snaraste undersökas då mina passningar hade en tendens att hamna hos fel fötter. Förövrigt är jag hård, stark och frisk, kör med Rocky-metoden dvs springer extra fort i rulltrappor samt har armen i maltvinkel något oftare.

Vad tror du att publiken får se för match?
-Underhållning när den är som bäst (fritt för tolkning), men framförallt ett gäng vinnarskallar som kommer kämpa sig blodiga för att få smaka på segerns sötma.

Vågar du tippa något slutresultat?
– 2-1 till oss naturligtvis

Hoyzer Girlz möter Sporting Aspudden ikväll 28/4 kl 18.45 på Bandhagens Gymnasiums Bollplan.