Surt poängtapp i startminuten

Iklädda sina nya matchställ fick Hoyzer Girlz en tuff start på måndagens match mot Sporting Aspudden. Redan i andra startminuten fick Aspudden in ett tursamt mål som tyvärr höll sig till slutsignal. Men trots detta bjöd Hoyzer Girlz på intressant spel som har potential att utvecklas rejält.

I en klar nyans av bronsbrunt intog Hoyzer Girlz Bandhagens grusplan inför drabbningen mot Sporting Aspudden. Med lite mindre nerver än i matchen mot Lövet hade taktiksnacket i omklädningsrummet mest handlat om kantspel, positioner och snabbare byten. Laget var mer än fulltaligt och alla var förväntansfulla inför matchen. Förra veckans snöpliga 1-1 mot Lövet hade gett blodad tand och Hoyzer Girlz var redo att dominera. Sporting Aspudden gav ett något lamt intryck men Hoyzer Girlz vet att inte underskatta ett alldagligt plyte och var redo inför överraskningar.

Strålande solväder gav ena planhalvan mer än önskvärt med sol och efter en snabb bingorunda fick Hoyzer gå över till solsidan, till målvakten Jennys förtret. Efter en något stressig inledning och två minuter efter startsignal händer det ofattbara: Aspudden skjuter upp bollen i Hoyzers målområde, bollen studsar okontrollerat och en Aspuddare, i en ren tur, får in ett skott som hamnar i krysset och därmed ger 0-1 till Aspudden.

Lite tagna efter detta turmål vaknar Hoyzer Girlz till och börjar jaga på allvar. Åskådare kan notera flera fina målchanser från bla Jennie som vid flera tillfällen var nära att peta in bollen bakom motståndarnas giraffmålvakt. Hoyzer fortsätter med att, om än förvirrat, försöka sätta Aspudden på plats men vid halvlek är poängställningen 0-1 fortfarande ett faktum.

Vid andra halvlek är taskiga nerver som bortblåsta och nu jagar Hoyzer vinst, eller åtminstone kvittering. Man kämpar bra och målvakten Jenny som nu spelar forward har vid ett tillfälle ett friläge som tyvärr hamnar i famnen på giraffen. Båda lagen spelar fysiskt tufft men när Hoyzers Maria åker på en ful tackling visar Aspudden sviktande sportslighet och skrattar när hon får bäras av plan. Hom omhändertas omedelbart av supportertruppen och injiceras snabbt med malt och tobak varav hennes tillstånd stabiliseras.

Maria innan den fula tacklingen.

Laget återhämtar sig snabbt och kämpar på. Aspudden är synligt trötta och flera av Hoyzers spelare vittnar om positionsförvirring och dåligt flås. Trots detta lyckas inte Hoyzer kvittera och matchen slutar 0-1.

Fix och tricks hos Hoyzer Girlz
Fix och tricks hos Hoyzer Girlz

I det hela var Hoyzer inte sämre än Aspudden men behöver jobba ihop sig som ett lag. Vid nästa träningstillfälle ska man gå ”back to basics” gällande positioner och man ska tidigarelägga torsdagsträningen för att istället gå på Hoyzer Boyz match i utbildnings- och inspirationssyfte.