Gamkapten Holmberg dagen efter första segern

Måndagskvällens möte mellan IFK Tumba Ladies och Hoyzer Girlz slutade med vinst för girlzen efter matchens enda mål på straff. Då Hoyzers grusplansredaktion når lagkapten Jenny Holmberg sitter hon och firar segern med en lakritspuck.

Hur känns det såhär dagen efter första vinsten för Hoyzer Girlz?
Jo för fasen! Det känns som att vi äntligen fick den vinst som borde varit vår i både den första och andra matchen.

Vad var den avgörande skillnaden jämfört med de tidigare matcherna?
Laget var mer samspelt. spelarnerverna i bättre skick. Vi låg på hårt framåt, hade bra insparkar mm. Vi fick upp spelet och styrde matchen.

Ni tycks lida lite av samma målkramp som de etablerade stockholmslagen har för närvarande – varken gör eller släpper in många mål. Vad beror det på?
Det riktiga finliret har inte infunnit sig än. Vi har fortfarande ett par vintermosiga fötter som får svårt att sätta de där kryssmålen när tillfället ges. Att vi inte släpper in beror naturligt vis på våra fenomenala backar. Sedan är det bara en tidsfråga innan det rasslar i motståndarnas målbur.

Kapten Jenny Holmberg styr och ställer

Hur känner du inför din egen insats?
Känns bra, dock en aning vilsen. Jag står först i mål för att sedan gå ut som forward för att sedan gno i backlinjen. Men jag skulle nog kanske snarare beskriva mig som att jag är mångfacetterad.

Var spelar du helst om du själv får bestämma?
Jag filar på det än. Helst inte där de blir för mycket långa löparsträckor. Jag vill inta en plats där jag kan ha god översikt över spelet. Både back och forward passar mig strålande, skulle jag tro.

Nästa måndag väntas förmodligen tuffare motstånd i form av Sega Råttorna – hur laddar ni inför den fajten?
Vi kommer att köra en intensiv träning där vi fortsätter att polera taktiken, jobba på våra positioner mm. Sen kan jag lova att det kommer bli en torsdag i inspirationens tecken. Hoyzer Girlz kommer då att sluta upp för att svinga en bägare och noga studera herrlagets vinnande matchspel.