Hoyzers stjärnförvärv inför kvällens match

När Klas Jonsson kom till Hoyzer Boyz omtalades han som något av en frälsare. Och visst har han under försäsongen bevisat att han kommer tillföra klubben en dimension, men en lagmaskin som Hoyzer bygger inte på enstaka stjärnor. Möt en ödmjuk Jonson inför hans första tävlingsmatch i Svarta Gamens lag.

Du missade premiären och gör sålunda seriedebut för Hoyzer Boyz. Hur känns det?
Det känns stort. Jag minns känslan när jag gjorde min första träningsmatch i min alldeles egna splitternya Hoyzertröja. Jag blev riktigt besviken när jag inte kunde vara med i premiären men det har bara gett mig ännu mer energi för den här matchen. Formen hade kunnat vara bättre men jag får gå på ren spelglädje den här gången.

Lagets ordinarie striker Ola Wiklander missar den här matchen samt cupmötet på måndag, vilket sannolikt innebär att du får axla forwardrollen. Hur trivs du i positionen som förväntad målgörare?
Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kände av pressen men faktum är att jag ser mig ännu mer som en framspelare än en målskytt i Hoyzer. Om jag sedan gör mål så är det bara bonus.

Du kom ju till Hoyzer Boyz i vintras och har vid det här laget hunnit lära känna truppen. Vad tycker du om laget personligt och rent spelmässigt?
Spelmässigt har jag fått uppleva stora förbättringar i laget både i det taktiska och tekniska sedan min första träning. Ett lag fyllt till bredden med offervilliga spelare som aldrig viker ner sig eller backar i närkamper. Däri ligger lagets styrka. Efter matcher och träningar tävlas det om vem som skaffat sig störst skrubbsår och ansiktsbehåring vilket inte helt osökt får mig att minnas omklädningsrummet på min gamla mellanstadieskola.

Vid sidan av planen känner jag mig alltmer som en i gänget och det har inte varit några problem att acklimatisera sig. Jag misstänker att detta beror på min förmåga att odla skägg, för skrubbsår har jag alltid varit dålig på att skaffa mig.

Hoyzers skäggiga omslagspojke: Nr 10 Klas Jonsson

Vad tror du Hoyzer Boyz har för chanser i seriespelet?
Har aldrig brytt mig speciellt mycket om motståndarlagen men om jag ska gå på vad jag hört från mina lagkamrater så ska det inte vara någon tvekan om vilket lag som står som segrare vid säsongens slut. Jag talar såklart om Gamens lag. Men vi kommer att få jobba för det och inte ta något för givet.

Hur slutar kvällens match mot FC Vantör?
Hoyzervinst med 5-1

FC Vantör vs Hoyzer Boyz
Torsdag 8 maj kl 20.15
Långbro BP 1 ( Mellan Fruängen och Älvsjö nära
korsningen Linbodavägen/Vantörsvägen.)