Hoyzer fortsätter vinna

Hoyzer Boyz lagmaskin maler på utan pardon. Torsdagens match mot FC Vantör blev ytterligare en uppvisning i god lagmoral och kämparanda, dessutom med ett antal snygga spelmål. Slutresultatet skrevs 4-0 i lagets andra seriematch för året.

Ett laddat Hoyzer Boyz visade snabbt att man var taggade efter det ofrivilliga speluppehållet efter segern mot Södermalms SS. FC Vantörs första halvlek vittnade om bättre form än vad man kunde skönja i deras premiär och flera av spelarna har tveklöst mycket boll i sig. Men åter visade Hoyzer vad samspelthet och taktiskt kunnande betyder i dagens korpfotboll.

Med hög Hoyzerpress tvingades Vantörsspelarna lämna ifrån sig bollen lättvinnligt och backarna var inte alls med på insticken på löpvilliga forwards. Ändå blev första halvlek mest kamp, ofta lite småfult och gnälligt, som sig bör då mycket står på spel. Vantör har en ramträff från distans innan Emil Bertz visar varför Hoyzerledningen knyckte honom från ärkerivalen BK Erasure inför säsongen, då han rullar in 1-0.

Slutet av halvleken ger lite nervdaller då Klas Jonsson felaktigt visas av banan efter att en Vantörsspelare menar att han fått en spark i den sk ljumsktrakten. Hoyzer spelar dock behärskat och FC Vantör har förtvivlat svårt då de närmar sig offensivt straffområde, mycket tack vare en prickfri insats från Niclas Josefsson i mål samt Hoyzers starka backlinje.

Niclas nollar FC Vantör med god hjälp av stolparna

I andra halvlek är det ingen snack om vilka som äger matchen. Direkt när Klas får komma in på banan inleds en segermarsch helt i Gamens tecken. Han gör på egen hand två mål och punkterar matchen. Vid 2-0 löper han själv från egen planhalva förbi ett tröttkört Vantör och rullar kallt bollen förbi målvakten. Jon Nilsson smiter mellan med ett friläge och placerar in 3-0 innan Klas elegant nickar in slutresultatet 4-0. Siffrorna hade kunnat bli större men två bra målvakter lyckas med hjälp av stolparna hålla målskörden nere. Extra skönt för Niclas i Hoyzermålet att få hålla nollan, enligt egen utsago för första gången i mannaminne.

Hoyzerspelarna vittnade efteråt om att det kanske var den skönaste och mest välförtjänta segern i klubbens historia. Men handen på hjärtat levde matchen bara i en halvlek, därefter var det mest defilering mot ett demoraliserat Vantör. Samtidigt ska man nog resa en varningens flagg för FC – med lite fler matcher i kroppen, bättre samspelthet och kondition kan de nog knipa en och annan poäng också mot på pappret bättre motstånd.

När Hoyzerspelarna tränade i lördags och därefter hängav sig åt maltet vittnades det om att många såg slitna ut efter torsdagens segerfest. Men redan på måndag är det match igen då man möter Kantarellerna i Gruscupens första omgång.