Ingen Kantarellplockning för Hoyzer Boyz

Två decimerade lag gjorde upp i Gruscupens första omgång på Hagsätras bedrövligt lösa och dammiga grus. Hoyzer Boyz saknade flera nyckelspelare och kom aldrig upp i sin ordinarie standard denna kväll. Kantarellerna kunde rättvist vinna och nu väntar istället spel i b-serien för Svarta Gamens lag.

Förutsättningarna inför matchen var inte optimala. Hoyzer slog rekord i återbud och en krock med Hoyzer Girlz toppmatch gjorde att publikstödet saknades med ett enda tappert hejande undantag. Planens skick var förvisso lika för båda lagen, men den liknade mer en sandstrand än en reglementsmässig grusplan, vilket ställde till det rejält och skapade flera smått komiska situationer då bollen totaldog, studsade snett, eller fästet släppte under grusskorna.

Matchen då. Kantarellerna visade snabbt att man spelat en del ihop tidigare och förde spelet till en början. De flesta noterade också ett ledningsmål för dessa, men domaren ansåg att bollen redan passerat sidlinjen i momentet innan. Det dammiga underlaget lämnade en del att önska i domslutssituationer där bollen balanserade på linjen, men det jämnade förmodligen ut sig i längden.

Kantarellerna visar på bra huvudspel och lyckas vid flera tillfällen pressa Hoyzer då de får fasta situationer. Men ju längre halvleken lider desto mer får de gultröjade Hoyzerspelarna att säga till om. Niclas Josefsson gör återigen en stabil match i målet med flera bra räddningar och skapar lugn åt backlinjen. Klas Jonsson har flera bra raider på topp, men avsluten stämmer inte.

Hoyzers chanser uppstår främst vid snabba spelvändningar där man får komma med fart mot Kantarellernas backlinje. Detta till trots har man förtvivlat svårt att få bollen på mål då tillfällena väl kommer. De flesta avslut går strax utanför eller över och Kantarellernas målvakt har en över lag lugn första halvlek även om han sånär tappar Micke Eks farlig nickskarv mellan benen. Lagen går till vila utan att ha spräckt nollan.

I andra halvlek tar Kantarellerna åter taktpinnen. Stundtals visar man på fint kortpassningsspel, men det blir också farligt bakåt för båda lagen då man dräller mycket med bollen, delvis tack vare underlagets beskaffenhet. Värre är att Hoyzer Boyz förlorar fler andrabollar och närkamper än man är van vid att se. Det är också efter en misslyckad rensning som Kantarellernas ledningsmål kommer. Man repar dock mod och har ett par fina chanser till kvittering, men återigen tenderar bollen att söka sig utanför målramen. Bäst chans i denna sekvens får Robert Bäckström då han tar en fin långlöpning, får bollen perfekt i straffområdet och tvingar Kantarellmålisen till en kvalificerad räddning.

Men som så ofta när effektiviteten inte är den bästa straffas man hårt. Kantarellerna målar åter efter en snabb spelomställning. Hoyzer kämpar på, men nu har motståndarna kommit igång och nervknutarna släppt. Kantarellerna visar på fint kortpassningsspel och håller bollen bra inom laget. Hoyzerspelarna har fortsatt svårt att få betalt för sitt slit och som så ofta då man försöker lyfta laget blir resultatet det motsatta. Kantarellerna får större ytor att jobba på offensivt och Hoyzers spel blir alltmer desperat. Chanserna finns där, men skärpan i avsluten var inte den bästa denna kväll.

Kantarellerna är klart bättre på detta och får in två bollar till innan domaren gör slut på Hoyzers pina genom att blåsa av matchen. Ikväll verkade det bara inte som att bollen ville in i motståndarburen och underläget gjorde att Hoyzers spel blev alltmer forcerat, chansartat, samtidigt som motståndarna kunde spela lugnare och utnyttja lägena då de uppstod efter att de gula tappat boll med mycket folk uppflyttat. 0-4 är inget att förklara bort och Kantarellerna var både bättre, mer taggade och effektiva. Hoyzer Boyz kom ner på jorden efter ett par övertygande segrar i serien, men kan så mycket bättre än såhär.

Nu gäller det att ladda om batterierna och utkräva gruvlig hämnd i form av en vinst mot FC Stolpskott nu på torsdag. Dessutom får man spela vidare i cupens b-möten, vilket förvisso känns väldigt hoyzerskt. Det var helt enkelt inte en bra kväll för Svarta Gamens lag. Hoyzer Girlz förlorade i sin match med 0-3 mot serieettan Sega Råttorna. Men räkna med revanschsugna och svältfödda gamar i de kommande matcherna!