Edgren inför kvällens match mot FC Stolpskott

Ikväll fortsätter seriespelet för Hoyzer Boyz och nästa lag för rakning är FC Stolpskott. Även om det är svårt att hysa agg mot ett ödmjukt bottenlag som har inställningen att ständigt, oavsett resultat, ha ett fånleende i mungipan, tänker lagets hårdtacklande försvarsklippa Mikael Edgren inte visa någon pardon.

Match mot FC Stolpskott ikväll – hur är formen?
Den har varit bättre. Tyvärr har jag missat många träningar den senaste tiden och det märks i tekniken och konditionen. Men taktiskt sett tycker jag mig ligga väldigt bra till. Hoyzertänket är väl fastpräntat. Får jag bara lite mer spelvana så kommer inget anfall kunna passera.

Spelet har sett bra ut i serien, men i måndags åkte Hoyzer på stordäng mot Kantarellerna i Gruscupen. Vad hände egentligen?
Jag tror inte vi var fullt beredda på det höga tempot som Kantarellerna höll och tyvärr föll vi tillbaka i den stressen som fällde oss så många gånger förra säsongen – vi började sparka långa bollar och spela på snabba anfall med få tillslag vilket gjorde att vi aldrig fick något lugn och därmed inget självförtroende i vårt spel vilket i sin tur ledde till många individuella tekniska fel. Försvarsmässigt saknade vi vår huvudspecialist Jonny då de var väldigt starka i luftrummet och ofta lyckades etablera anfall efter höjdbollarna.

Hur har förlustmatchen påverkat den hoyzerska hybrisen?
Inte alls.

Vad ska ni göra för att ta revansch på er själva ikväll?
Jag tycker vi ska försöka spela med mer tålamod och ligga tätare våra motståndare, tyvärr har vi varit lite mjäkiga i närkampsspelet i år och om vi skulle vinna fler dueller på planen så skulle det stärka självförtroendet och öppna ytor för att etablera spel.

Hoyzer mot Stolpskott är på pappret en match mellan toppen och botten – vad får vi se för matchbild?
En hård kamp, även om vi är ett topplag så sysslar vi inte med iögonfallande dutt-spel utan snarare ett råbarkat, gediget och kontrollerat spel. Jag hoppas på många glidtacklingar och hårda dueller, samt att vi spelar med ett tålamod som inte tillåter Stolpskott för många kontringar – vilket väl bör anses vara deras chans i denna match.

Slutligen – vilket resultat sätter du dina pengar på?
3-0 till Hoyzer Boyz.

Hoyzer Boyz vs FC Stolpskott
Torsdag 15 maj kl 20.15
Långbro BP 1 ( Mellan Fruängen och Älvsjö nära
korsningen Linbodavägen/Vantörsvägen.)