Emil inför matchen mot YBÄ

Han värvades inför säsongen från ärkerivalen Erasure där han var firad poängkung och mycket riktigt levererar han också i Svarta Gamens gäng Hoyzer Boyz. I kvällens match mot de unga gossarna från Älvsjö är det åter upp till bevis för Emil Bertz som fortsatt kommer ha de mest långsinta Hoyzersupportrarnas ögon på sig för att göra skäl för de hoyzerska färgerna.

Utklassningsseger och målfest i senaste matchen – hur har det påverkat laget?
Blandade känslor. Trist att vi inte fick med hela laget i målprotokollet, vi hade ju trots allt ett antal ramträffar. Samtidigt var det skönt att Gamen fick lätta på trycket efter att ha torrjuckat försäsong sedan november förra året.

Young Boys Älvsjö nästa lag för rakning. Vad tror du om det mötet?
Typiskt ”brunkargäng”. Det hör man ju på namnet: Älvsjö. Jag tror som vanligt att det blir en kamp på mittfältet där individuella misstag avgör matchutgången.

Ingen risk för underskattning eller hybris nu när ni har vunnit tre raka seriematcher?
Hybris är en ingrediens i ölet, så det är ju klart vi har hybris. Men underskattning? Nä… alla lag är sämre än oss så en underskattning av motståndet är väl knappast möjlig. Mer sannolikt är scenariot att vi överskatta dem, det skulle generera att vi överpresterar, och det är ju enormt ohoyzerskt. Det är också otroligt ohoyzerskt att toppa tabellen så det ryktas om läggmatch.

Ni har haft mycket skadeproblem i truppen, men ändå övertygat spelmässigt. Vad tror du är förklaringen till denna motsägelse?
Svårt att säga. Chuck Norris sa en gång: ”A pistol or a fist, they’re both killers to me” vilket kan tolkas som att namnen är utbytbara men syftet kvarstår.

Hur är läget och snacket i truppen inför kvällens match?
Stämningen är god och alla är som vanligt laddade till tusen.

Du har verkligen motsvarat de högt ställda förväntningarna sedan du kom till Hoyzer – du leder både den interna mål- och passligan. Hur känns det?
Som vanligt, jag gör ju alltid mål. Samtidigt måste jag ge en eloge till medspelarna. Utan det stabila försvarspel vi visat upp under våren hade målen inte ens existerat. Dessutom står mittfältarna och Ola för ett spel som passat mig utmärkt. Så det mesta är ju deras förtjänst.

Hur många poäng gör du ikväll?
När vi i lördags inredde Hoyzers nya klubblokal utlovade jag hat-trick mot Young Boys Älvsjö om ölkylen kunde forslas in i baren. Det gjorde den. Men jag måste vara ödmjuk, jag ser mig själv främst som framspelare så jag gör väl fyra assist också.

Vad talar egentligen emot en seger mot YBÄ?
Det centrala i Jungs psykoanalytiska teorier är hans teori om individuationsprocessen. Hoyzer genomgår just en sådan och är fortfarande kvar vid mötet med arketypen skuggan. Skuggan är en slags personifikation av ens egna fel och brister såsom dåligt positionsspel, aldrig ta löpningar, resonliga nickdueller, tåfjuttar, mjäk i närkamperna, osv. För oss är detta bra eftersom det projiceras på motståndaren. Däremot vore det förödande om vi gick vidare till arketypen anima och börjar se kvinnliga sidor hos motståndaren. Och med lite öl innan match kan det bara gå åt ett håll.

Törs du tippa ett resultat?
7-1

Kommando Hoyzer håller ögonen på Emil

Young Boys Älvsjö vs Hoyzer Boyz
Torsdag 22 maj kl 18.00
Långbro BP 1 ( Mellan Fruängen och Älvsjö nära korsningen Linbodavägen/Vantörsvägen.)