Countryside Alliance chockade och förnärmade över Hoyzers bud

Hoyzer Boyz och Countryside Alliance är i dagsläget obesegrade och toppar division 11 med 12 poäng vardera. På torsdags möts de bägge och redan i förra veckan började psykkriget då Hoyzer Boyz erbjöd CA en hedersam WO-förlust. I eftermiddags landade följande kommuniké på Hoyzerkansliet vilket lär höja temperaturen ytteligare inför toppmatchen.

Styrelsen för Stockholmskorpens maktfaktor Countryside Alliance har idag tackat nej till Hoyzer Boyz förslag om walk-over och förlust med 5-0. Representanter från CA låter hälsa följande:
“Efter rigorösa överläggningar inom klubben har vi fattat beslutet att tacka nej till Hoyzer Boyz erbjudande. Vi vände och vred på förslaget och tyckte inledningsvis att budet var alldeles för lågt; 10-0 borde vara mer rättvisande. Det var stundtals en ganska hätsk debatt,” säger styrelsen via sin talesman.

Det slutgiltiga avgörandet fälldes enligt styrelsen efter ett plumpt skämt från en av styrelsemedlemmarna:
“Han sade helt enkelt ‘tänk om de hade sagt att VI skulle lägga oss och inte tvärtom?’. När skrattet väl hade lagt sig sade kapten Halse att det antagligen var precis så Hoyzer Boyz hade menat. Det blev alldeles tyst i rummet. Utanför kunde man höra ett barn gråta.

På frågan om vad man tror föranledde det skamliga förslaget säger styrelsen:
“Det handlar nog om en kulturkrock, om en helt annan syn på fotboll än den vi fostrat i Alliansen. Vi förstår hur den här sortens kultur kan frodas i en klubb som har Robert Hoyzer som idol, men vi håller oss själva till en högre standard.”

“Och vi är dessutom snyggare i shorts än vad de är,” tillägger Alliansens talesman.

Hoyzers General Manager uppges enligt källor nära klubbledningen trots allt vara tillfreds med att toppmatchen blir av, men samtidigt rasande över påståendet rörande den inom grusfotboll alltid lika laddade shortsfrågan. Denna tvistefråga, liksom vilket lag som är bäst i division 11, avgörs på Långbros mjälla grus torsdag halv åtta. Lagen har lovat fotbolls- och publikfest med storslagna kringarrangemang.

Hoyzer Boyz vs Countryside Alliance
Torsdag 29 maj kl 19.30
Långbro BP 1 ( Mellan Fruängen och Älvsjö nära korsningen Linbodavägen/Vantörsvägen.)