Förutsättningarna inför toppmötet i siffror

Hoyzer Boyz mot Countryside Alliance är på pappret en tillställning som borde få snålvattnet att rinna till på den insatte grusfotbollskonnässören. På torsdag drabbar Stockholmskorpens division 11-series giganter samman och förutsättningarna är minst sagt rafflande. Båda lagen har gått fram som slåttermaskiner och inget motstånd har kunnat stoppa deras malande vinstmaskineri.

Hoyzer Boyz har på pappret seriens målfarligaste anfall som ställs mot Alliansens försvar som hittills bara släppt in två mål på fyra matcher. Kan tilläggas att bägge lagen har ett tydligt övertag mot de övriga vad gäller både gjorda och (brist på) insläppta mål. Tabellen ser inför torsdagsfajten ut som följer:

Hoyzer Boyz har hittills mött aningens svårare motstånd än vad Countryside Alliance gjort, som mött de två av de tre bottenlagen. Men seriens mellanskikt är mycket jämnt, där alla tycks kunna slå alla. Vinstserierna för de båda lagen redovisas nedan:

Södermalms Sportsällskap – Hoyzer Boyz 2-4
FC Vantör – Hoyzer Boyz 0-4
Hoyzer Boyz – FC Stolpskott 8-3
Young Boys Älvsjö – Hoyzer Boyz 0-2

Countryside Alliance – Hawkins Crew 4-0
Bajen Fans – Countryside Alliance 0-4
Countryside Alliance – Fiume Lago 4-1
Södermalms Sportsällskap – Countryside Alliance 1-2

Hoyzer Boyz lyckades senast slå tillbaks YBÄ i en lite svajig tillställning där domaren var nära att diskreditera Hoyzer genom ett antal märkliga beslut. Domaren var också huvudperson i CA:s senaste match då korten haglade, men där Alliansen ändå till sist lyckades vinna en mycket jämn tillställning mot Södermalms SS.

Spioner från Hoyzer Boyz kunde konstatera att CA ser mycket bra ut bakåt och att man måste vara vaken på deras snabba spelomställningar på kvicka anfallare. Alliansen får klara sig utan den spelare som synade rött kort i mötet mot SSS, medan hämskon för Hoyzer fortfarande är den svåra skadesituationen, där många ordinarie spelare saknas eller är halvskadade.

Kuriosa är att Countryside Alliance under förra årets upptakt utnämndes till veckans lag här på Grusplan, för att därefter hamna i mediaskugga och med tiden glömska. Men nu är de alltså tillbaks och det med besked.

Hoyzer Boyz har däremot visat på en jämnare uppåtgående kurva, då man utan att övertyga fotbollsmässigt knep hem titeln Årets Lag och har chockat fotbollsvärlden genom att utöver sitt grundmurade rykte vid sidan om grusplanen denna säsong dessutom börjat nå spelmässiga framgångar.

Summa summarum kommer detta möte bli en fotbollsfest utöver det vanliga och vi kan vänta storpublik till Långbro denna torsdag.

Hoyzer Boyz vs Countryside Alliance
Torsdag 29 maj kl 19.30
Långbro BP 1 ( Mellan Fruängen och Älvsjö nära korsningen Linbodavägen/Vantörsvägen.)