Gula febern i Hoyzer inför toppmatchen

Två lag som denna säsong glömt hur det är att förlora en seriematch ska stånga sig blodiga mot varandra, axel mot axel, dubbar mot benskydd, bolläder mot naken hud. Man kan i sinnet förnimma lukten av tungt grusdamm, svett, pyroteknik, adrenalin, färska skrubbsår och den statiska elektriciteten i luften. Om några timmar blåser domaren igång toppmötet, fotbollsfesten, prestigematchen mellan Hoyzer Boyz och Countryside Alliance.

Känsliga läsare får ursäkta de lätt erotiska undertonerna, men det är svårt att inte svepas med i stämningen kring en såhär laddad fajt. Så mycket sexigare än såhär blir inte grusfotboll och det säger inte så lite. Att Alliansen gått ut i ett pressutskick och hävdat att de är snyggare än Gamens lag i shorts gör naturligtvis inte saken sämre. Låt oss hoppas att de lämnar långkalsongerna hemma ikväll så det kan bli rätsida i den tvistefrågan.

Dessutom ska det göras upp om vilket lag som är vårens gigant i Stockholmskorpens division 11. Både Hoyzer Boyz och Countryside Alliance har vunnit sina fyra matcher, vissa övertygande, andra med dramatik och nervdaller. Men ikväll gäller det att hålla nerverna innanför de gula respektive röda tröjorna, för laget med bäst skärpa och kyla kommer sannolikt ta hem denna laddade tvekamp. Låt oss i alla fall hoppas det. Domaren har tyvärr hamnat i för stort fokus genom seriespelet med en rad märkliga domslut. Sila mygg och svälja elefanter har vi tidigare beskrivit fenomenet som. Men låt oss hoppas på att han låter två ärligt kämpande lag på egen hand avgöra denna match.

Har bollen någonsin varit rundare eller gruset gråare än inför kvällens batalj?

Förutsättningarna är annars närmast optimala. Bägge lagen har en sammanhållning, attityd, klubbkänsla och kärlek till grusfotbollen som får många andra att bli konstgräsgröna av avund. Här är det svårt att på förhand se om något av lagen har någon fördel gentemot varandra. Countryside Alliance är extremt stabila bakåt med endast två insläppta mål, vilket innebär en utmaning för Hoyzers flyfotade anfallare. Men också Hoyzer har förbättrat de bakre leden avsevärt sedan tidigare säsonger och håller det idag som sin kanske starkaste lagdel ledd av Niclas Josefsson i målet. Också här är det jämnt.

Blir det Niclas som frälser Svarta Gamens Lag?

Hoyzers mittfält domineras centralt av vår norrman Björnar Berger som ofta är just där han behövs bäst och sällan gör ett misstag. När lagets mittfält fungerar som bäst är det få lag som bemödar sig att försöka spela sig fram till det hoyzerska straffområdet. När mittfältet har en bra dag river det upp stora revor i motståndarlaget som man inte är sena att utnyttja. Alliansens vapen tycks till mycket vara snabba omställningar och här måste Hoyzerspelarna vara vakna. Mittfältsstriden kan mycket väl vara avgörande ikväll.

Offensivt är de båda lagen seriens i särklass målfarligaste. I Hoyzer har hittills nyförvärvet Emil Bertz, tidigare poängkung i ärkerivalen Erasure, dominerat både som framspelare och målgörare. Men Hoyzerveteranen Ola Wiklander är alltid en obehaglig överraskning för vilket försvar han än ställs emot med sin irrationella spelstil. Har Ola en bra dag är han en matchvinnare så låt oss hoppas att torsdagen den 29 maj är den bästa dagen i vederbörandes liv. CA har också ett antal målskyttar av rang, så låt oss se upp med snabbe Herman Carlsson och hans kolleger i anfallet.

Ola kan få en nyckelroll ikväll

Vi har sålunda att vänta oss en jämn match mellan två starka lag med gott självförtroende, bra lagmoral och individuellt skickliga spelare. Hoyzers hemliga vapen Taktikern kan dock vara vad som avgör rävspelet. Ett välorganiserat och samspelt Hoyzer med många inövade varianter har tidigare firat taktiska triumfer också mot på pappret bättre lag. Låt oss hoppas att denne fotbollens alkemist har skickat med sina pärmar till kvällens möte, då initierade källor har understrukit att han själv aldrig ser fotboll utan endas betraktar det som ett teoretisk logiskt fenomen i gränslandet mellan fysikens lagar och metafysiken.

Och räkna dessutom med gula febern i La Curva Nea där Hoyzers vänner huserar. Räkna med tifo, karnevalstämning, öl-, korv- och souvernirförsäljning, glada Hoyzerramsor samt smädelser gentemot motståndarna. Dessutom kommer matchen att bevakas av FanTV, så vi får hoppas att de av våra C-supporters som tänkt ställa till med bus har vett att maskera sig…

Med Gamen Mot Seger!

Hoyzer Boyz vs Countryside Alliance
Torsdag 29 maj kl 19.30
Långbro BP 1 ( Mellan Fruängen och Älvsjö nära korsningen Linbodavägen/Vantörsvägen.)