Inför toppmötet: Fienden under luppen

Ikväll möts Hoyzer Boyz och Countryside Alliance i en tidig seriefinal – ett toppmöte mellan två lag som kammat hem maximalt antal poäng såhär långt. Hoyzers Grusplansredaktion växlar ett par ord med Herman Carlsson, målfarlig anfallare i Countryside Alliance, för att ta tempen på laddningen inför årets hetaste match.

Snart smäller det – hur känns det inför mötet?
Det känns som det ska göra inför en batalj av den här digniteten. En spänd förväntan, ett hjärta som slår lite snabbare och lite hårdare än vanligtvis och en längtan att få höra domaren blåsa igång matchen. Det känns verkligen i luften att något stort är på gång – och vi gillar det.

Hur har snacket i laget gått inför toppfajten?
Det här är en match vi sett fram emot ända sedan förra året då vi för första gången kom i kontakt med Hoyzer. När serieindelningen för Elvan väl kom var det nästan för bra för att vara sant, och självklart var det just den här matchen som var på allas läppar nere på Kansliet. Att de bägge klubbarna dessutom inlett säsongen som de gjort har självklart bara höjt temperaturen ytterligare till en match som redan på planeringsstadiet befann sig på febernivå.

Det rafflande läget i toppstriden inför matchen

Berätta lite om Countryside Alliance
CA grundades 2006 och gör således sin tredje säsong i Korpens seriesystem. De två första säsongerna slutade bägge i ett smäktande mollackord, även om vi själva envist hävdar att vi hade betydligt bättre spel än vad resultaten visade. Vi ser oss som en Södermalmsklubb men har egentligen hjärtat långt utanför tullarna då de som har länsbeteckningen AB i passet är i klar minoritet. Trots att vi kommer från så skilda delar av landet är vår största styrka dock banden mellan spelarna, där vi nästintill är en familj snarare än en förening.

Vad vet ni om era motståndarna Hoyzer Boyz?
Vi ser, på mer än ett sätt, Alliansen och Hoyzer som tvillingklubbar. Såväl värderingsmässigt som fotbollsmässigt verkar våra bägge lag ha en mängd gemensamma beröringspunkter, varför vi i mångt och mycket vet allt vi vet om Hoyzer genom att betrakta oss själva. Ett lag som på ett föredömligt sätt låter hjärtat vara den centrala delen i verksamheten, och som i detta hittar såväl vinnarmetalitet som segerrecept. Hoyzer har också, mycket föredömligt, insett det faktum att en aktiv styrelse och en vässad penna är en lika viktig del i lagmaskineriet som en aggressiv ytterhalv.

Hur har ni förberett er inför matchen?
Man ska, som klyschan säger, inte ändra på ett vinnande koncept och så gäller således även förberedelserna inför den här matchen. Kamma benan åt rätt håll, klippa mustaschen i precis längd, sitta på rätt plats på tunnelbanan och ta på sig benskydden i rätt ordning – förberedelserna är minutiösa. Vi lämnar inte – vare sig på individuellt plan eller övergripande inom föreningen – någonting åt slumpen för att truppen ska vara så redo som möjligt för den svåra uppgiften.

Det har varit många tillfällen för glada miner för Alliansen i år

Det väntas storpublik till Långbro – vad tror du de får se för matchbild?
I matcher som denna skiljs agnarna brutalt från vetet, och hur de bägge lagen klarar den press en stekhet seriefinal innebär kommer självklart påverka spelet. Förhoppningsvis kommer vi se en tillställning där viljan att vinna kommer överskugga rädslan att förlora, och där de bägge lagen får utlopp för det spel som skördat så stora framgångar hittills i serien. Laget som vågar ta tag i taktpinnen i början kommer nog ha en fördel av det under hela matchen.

Hur är läget i truppen beträffande frånvaro och skador inför toppmötet?
I förra matchen fick vår regista, Farbod Bozorgzad, syna det röda kortet efter gruff med en motståndare, vilket automatiskt medför en matchs avstängning. Det första röda kortet i Alliansens historia kunde självklart inte komma mer olägligt. Dessutom saknas den outtröttlige mittfältsterriern Andreas Källbom som befinner sig i England. I övrigt är det en intakt trupp, som dock är märkt av småkrämpor och skavanker efter två riktiga holmgångar mot SSS och Fiume Lago.

Räkna med Hoyzerbier och cigg i La Curva Nea

Vad krävs för att ni ska kunna rubba Hoyzer Boyz?
Precis samma sak som krävts av oss under de fyra inledande fighterna: en närmast militärisk disciplin hela vägen från målvakt till yttersta tåspets på våra anfallare. Så fort vi tummar på den blir vi sårbara. Samtidigt vet vi att den här typen av matcher ofta avgörs av individuella prestationer, så det handlar också om att våga. Lyckas vi med de två ingredienserna ska vi nog kunna få fjädrarna att skaka på Il Vecchio Avvoltoio.

Vad tippar du för slutresultat?
Att det kommer bli en jämn tillställning står nästintill utom alla tvivel, och vi skulle självklart, i den klädsamma blygsamhetens namn, kunnat tippa ett oavgjort resultat. Men – vi kan inte ljuga för vare sig oss själva eller någon annan – vi tror självklart benhårt på seger. Det blir 3-2 och tre poäng till de rödklädda.

Avslutningsvis vill Alliansen, genom Styrelsen, skicka en hälsning till hela Hoyzer Boyz – såväl styrelse som spelare, Kommando Hoyzer och övriga fans. Vi ser fram emot en hård men rättvis kamp ute på gruset. Såväl på planen som på läktaren.

Tack och må bästa lag vinna!

Hoyzer Boyz vs Countryside Alliance
Torsdag 29 maj kl 19.30
Långbro BP 1 ( Mellan Fruängen och Älvsjö nära korsningen Linbodavägen/Vantörsvägen.)