Dramatisk upphämtning av Hoyzer

Det var upplagt för något av årets match mellan seriens dominanter Hoyzer Boyz och Countrside Alliance. Men publiken bjöds snarare på dramatik och nervdaller än på skönspel och slutresultatet spikades först med matchens sista spark.

Det var tydligt att det var två lag märkta av stundens allvar som mönstrade Långbros solbestänkta grusplan ackompanjerade av Tifo och närvarande FanTV. Hoyzer börjar märkbart nervöst och gör många enkla misstag och det är just ett sådant som föranleder Countryside Alliance ledningsmål. En missriktad inspark rakt på en rödklädd blir till ett friläge som förvaltas väl. 1-0 till Alliansen. Hoyzer fortsätter spela darrigt och utan att få igång varken spel eller chansproduktionen, men kämpar sig sakta men säkert in i matchen igen.

Hoyzer hade inför matchen vädjat om att domaren skulle låta spelarna avgöra matchen, men som så många gånger tidigare kan han inte hålla kortleken i fickan utan dömer ett tveksamt gult kort och femminutersutvisning på Kristoffer Kearsley efter en tuff duell. Hade domaren haft ögon i huvudet hade han kanske också noterat den byxdragning Alliansspelaren gjorde sig skyldig till i samma situation. Värre är att Kearsley dessutom slår axeln ur led i samma veva. Hoyzer fortsätter dock trumma på med reducerat manskap dock utan att riktigt komma till några heta chanser.

Men uddamålsunderläget består in i halvtidsvilan. Man försöker ta sig samman och lugna ner det stressade spelet och det ser betydligt bättre ut i andra halvlek, framför allt när man åter blir fulltaliga efter utvisningen. Ola Wiklander har kanske den bästa kvitteringschansen när han blir friställd efter en touch och bortscreening av Kaptenen. Avslutet går dock strax utanför. Men nu träder åter domaren in i matchens centrum. Klas Jonsson touchar en spelare som faller lätt i straffområdet och domaren är konsekvens i att döma ytterligare en straffspark mot Hoyzer Boyz. Alliansens målvakt kliver upp och slår den iskallt i Niclas högra hörn och nu är lutningen på uppförsbacken pressande för Gamens lag.

Man stångar sig blodiga mot ett stabilt spelande CA-försvar men lyckas inte komma till de klara lägena. Försöket till en offensiv öppnar dock upp lite hemåt och Niclas Josefsson i Hoyzermålet håller sitt lag kvar i matchen genom ett par avgörande ingripanden efter röda räder in i straffområdet. Tiden går skrämmande fort och det ser alltmer ut som att Hoyzer ska kamma hem sin första förlust i serien denna säsong. Men med bara ett par minuter kvar går Klas upp på en långboll och nickskarvar snyggt in reduceringen 2-1. Detta är precis vad som behövs för att tända publiken i La Curva Nea och inte minst Hoyzerspelarna. Matchen får nerv in på mållinjen och Hoyzer lyfter upp hela laget för att pressa på för kvittering. Men tiden tycks rinna ifrån de gulklädda.

En sista chans uppstår dock ett par meter utanför offensivt straffområde då Hoyzer tilldöms en frispark. Målskytten Klas stegar fram till bollen slår den hårt och lågt bredvid muren på mål där det står mycket folk. Målvakten är på bollen men lyckas inte hindra den från att hitta in i nätmaskorna. Kvitterat med matchens sista spark och stor glädje hos Hoyzer Boyz och supportrarna. Desto mer snöpligt för CA, men det kändes på nåt vis logiskt att en sån här match skulle sluta oavgjort. Inget av lagen stod för någon av säsongens bättre insatser och det var inte mycket som stämde spelmässigt. Däremot bjöds på nerv och dramatik och Hoyzer kan tack vare den sena kvitteringen också fortsatt titulera sig som obesegrade serieledare tack vare bättre målskillnad.

Bilder och inslag från FanTV kommer senare