Vinst igen för Hoyzer

Hawkins Crew skulle bli en munsbit för Hoyzer Boyz, men ett tidigt rött kort skapade onödig nerv i matchen som inte var helt avgjord förrän sent i andra halvlek. Skönt för Hoyzer Boyz att vinna igen även om spelet var något krystat.

Ett något lojt Hoyzer Boyz äntrade Långbros grus med en klart definierad målsättning: att krossa och förnedra Hawkins Crew och ta revansch på sig själva för debaclet i Gruscupen. Men det stod tidigt klart att det inte skulle bli någon kvällspromenad i solgasset. Hawkins spelade extremt defensivt och försökte hela tiden dra ner på tempot, maska om man så vill. Hoyzer å sin sida fick inte riktigt igång spelet och hämmades av Hawkins Crews på så sätt lyckade taktik.

Därför dröjer det tills halva första halvlek innan Emil Bertz efter ett par frustrerande matchers måltorka åter hittar målet. Men 1-0 till Hoyzer Boyz håller inte länge då Hawkins lite turligt kan raka in en snedstuds till 1-1 bakom debuterande Kulan Kullman i mål – en kalldusch för Hoyzer som trott att spelet skulle lossna i och med ledningsmålet. Duschen kyls ytterligare ett hekto grader efter att Micke Ek snackar till sig ett rött kort. Hoyzer får klara sig resten av matchen med en spelare mindre på banan.

Micke Ek upp i ledningen i busligan efter sin utvisning

Parodiskt nog fortsätter Hawkins med sin taktik att dra ner på tempot och backa med tre spelare mot en ensam Hoyzeranfallare. Hoyzer faller visserligen längre ner i banan och glappen mellan lagdelarna är mer än lovligt stora, men står ändå för de flesta och bästa chanserna i första halvlek. Oavgjort står sig in i halvtidsvilan.

Andra halvlek blir mer öppen. Hawkins försöker lyfta lite mer folk för att utnyttja sitt överläge. Men effekten uteblir och istället kan Hoyzer dra ifrån med två snabba mål. Ola Wiklander rakar in en retur på Micke Wimans skott och Klas Jonsson får en skön träff från distans som sitter som en smäck i krysset. Nu får Hawkinsspelarna för en gångs skull bråttom och resultatet låter inte vänta på sig. Efter en rörig situation lyckas de rulla in bollen i mål på sitt andra av totalt tre avslut på mål. 3-2 och matchen lever igen.

För första gången drar Hawkins igång nåt som kan liknas vid en offensiv. Den i manskap reducerade Hoyzerbacklinjen tar hjälp av mittfältarna för att säkra hemåt och hindrar motståndarna från att komma till några farligare situationer. Men uddamålsledningen känns allt annat än säker med tanke på att Hoyzer spelar med reducerat mantal.

Därför är det extra förlösande när Klas efter en soloräd gör sin back, rundar målvakten och ur snål vinkel rullar in 4-2 till Hoyzer Boyz. Glädjen och lättnaden går inte att ta miste på. För första gången i matchen börjar Hoyzer spela mer avslappnat och bättre. Man kan lugnt rulla bollen inom laget och utmanövrera de alltmer frustrerade Hawkinsspelarna.

Matchen punkteras också definitivt då Kapten Fridlund möter ett perfekt inlägg från Micke Wiman med huvudet och sätter 5-2. Kaptenen hade dessutom ytterligare en nick i mål, men i samma ögonblick som bollen touchade skalpen visade domaren på fingertoppskänsla och blåste av matchen – målet kom lite oturligt inte med i protokollet.

Klas tvåmålsskytt för andra matchen i rad

Efter avtackning hade domaren och Hoyzer ett längre konfererande kring det onödiga domargnället i Hoyzer. Vi är vana vid tuffare spel än domaren tillåter, men måste nog vara försiktigare i snacket om vi vill spela matcher med sju spelare på banan. Det är bara att acceptera och koncentrera sig på det egna spelet istället för domarens insats.

Hoyzer var mer lättade än lyckliga över segern, så till den grad att de t o m glömde att göra vågen inför den fåtaliga men trogna och engagerade publiken. Vi ber om ursäkt för detta å lagets vägnar. Nästa vecka nalkas match mot Bajen Fans, men snacket går om att de kan få svårt att ställa en trupp på gruset då många är nere i Lugano för att titta på EM. Återstår att se om det blir en hedersam 5-0-seger på walkover för Gamens lag, eller om siffrorna som förväntat blir större vid matchspel, förutsatt att Hoyzer för en gång skull lyckas behålla alla spelare på banan.

Svarta Gamens lag är i fortsatt serieledning på fler gjorda mål då huvudkonkurrenterna Countryside Alliance slog tillbaks YBÄ med övertygande 5-1, detta trots att Hoyzer mutat ungdomarna med löften om Hoyzerbier utifall de skulle lyckas klå CA och på så vis kreditera Gamens gäng i toppstriden. Viljan till malt var tydligen inte stark nog hos gymnasiegänget från Älvsjö.