Hoyzer Boyz vårsäsong i siffror

Hoyzer Boyz har tagit sommarledigt och gjort detta som serieledare. Den hängivna supportern vilar dock aldrig så för dessa och andra kalenderbitare presenterar vi Hoyzers säsong i siffror.

Fotboll liksom allt annat i det moderna samhället handlar framför allt om kvantitet. Det lag som gör fler mål än motståndarlaget vinner matchen, det lag som tar flest poäng vinner ligan, osv. Ett fult mål räknas lika mycket som ett vackert, en arbetsseger lika mycket som en utspelning. Stilpoäng och andra kvalitativa aspekter finns som bekant inte inom denna sports karga verklighet.

I år har denna insikt äntligen satt sig i de hoyzerska psykena och statistiken ljuger inte: Hoyzer Boyz står oavsett hur det går fortsättnignsvis för sin kvantitativt bästa säsong någonsin. Sju av totalt 16 matcher är spelade och Hoyzer Boyz har redan slagit rekord genom att ha samlat in fler poäng än någon föregående säsong i lagets fyraåriga historia.

Det mest uppenbara är att Hoyzer leder serien med 19 av 21 möjliga poäng inspelade, vilket ger ett poängsnitt på 2,7 genom sex vinster en oavgjord och noll förluster. Däremot har man bara spelat sex matcher eftersom motståndet lämnade walkover vid ett tillfälle.

Hoyzer har inte gått mållösa av gruset vid något tillfälle, däremot hållit nollan två matcher (tre om man räknar walkovervinsten). Bara två gånger har Hoyzer lyckats sätta färre än fyra mål framåt. Flest gjorda en och samma match är åtta strutar medan man vid två tillfällen enbart mäktat med minimala två.

Åtta olika målskyttar har stått för sammanlagt 25 mål. Därtill har man tilldömts en 5-0-seger på walkover. Bakåt har man bara släppt till nio mål, vilket ger en målskillnad på plus 21 mål. Nio spelare har tillsammans stått för 23 passningar och returskott som lett till mål. Målsnittet är sålunda 4,3 gjorda mot 1,3 insläppta mål per match.

Noterbart är hur Svartra Gamens lag tycks ha dragit på sig något av en värstingstämpel, detta trots att man aldrig varit ett lag som spelat oschysst. Fyra Boyz har delat på tre gula kort samt ett rött och laget har tvingats spelat med reducerat manskap sammanlagt dryga 40 minuter, dvs allt som allt en hel match.

Däremot har motståndarna aldrig drabbats av kort i matcher mot Hoyzer. Vidare har domaren hittat fyra straffar i Hoyzers defensiva straffområde, varav tre har resulterat i mål. Hoyzer har endast tilldömts en målgivande straff.

På sex spelade matcher har allt som allt 18 registrerade spelare vid olika tillfällen iklätt sig Gamens färger, men endast två har spelat i samtliga matcher. Som minst har Hoyzer mönstrat nio spelare vid avspark, som mest 12. Antalet skador i laget är utom kvantifierbarhet, eller åtminstone extremt svårräknat.

Säsongen startar om den 14 augusti med toppmatch mot serietrean FiumeLago, det enda lag Hoyzer Boyz ännu inte hunnit möta.