Hoyzerspelare allvarligt skadad – föll från fönster

Hoyzer Boyz spelskickliga back Mikael Ek vårdas på Karolinska sjukhuset efter att på fredagsnatten ha fallit från sitt lägenhetsfönster. Han ådrog sig allvarliga skador på huvud och ansikte, men har fått lämna Centralintensiven och vårdas nu på avdelning.

Det var under en blöt kväll med lagkamrater och vänner på Hoyzers stamlokus Carmen som Micke Ek plötsligt försvann, enligt uppgift efter att ha slängt käft med en rysk sjöman. Lagkamraterna hittade och tog hand om hans väska med nycklar och mobiltelefon. Men Micke dök inte upp på lagets lördagsträning och först under måndagskvällen blev hans öde känt.

Micke Ek in action

Något överförfriskad även med hoyzerska mått mätt hade Micke tagit sig hem och givit prov på våghalsig fasadklättring då han lyckats ta sig in genom sitt lägenhetsfönster. Men det var senare något gick fel. Fruktansvärt fel. Enligt uppgift ska vederbörande ha halkat på en slarvigt utplacerad strumpa, tappat balansen och fallit ut genom samma fönster han nyligen klättrat in igenom. Det är i skrivande stund inte klargjort huruvida det rörde sig om en fotbollsstrumpa eller annan form av benklädsel.

Vid det vådliga fallet på drygt tre meter spräckte Micke Ek skallen, ett ben i örat, käken och något revben. Dessutom har en nerv i höger sida av ansiktet kommit i kläm och han uppges vara delvis förlamad där. Efter att de första dygnen ha behandlats på intensiven ligger han nu på Öron-näsa-hals-avdelningen på Karolinska Sjukhuset i Solna. Enligt läkarna kommer Micke lyckligtvis bli fullt återställd.

Röntgenplåt föreställande annan gam (ej Micke)

– Jag pratade med honom igår och han blir stadigt bättre, även om han är uttråkad, drogad och mest sover. Vår målvakt Niclas har varit förbi och lämnat hans mobil så nu har han äntligen kunnat höra av sig till nära och kära för att meddela vad som hänt, säger lagets lagkapten Carlis Fridlund.

– Å lagets vägnar hoppas jag på ett snabbt tillfrisknande för Micke. Naturligtvis vill vi gärna ha tillbaks honom i laget så fort som möjligt, men fotbollen känns mindre viktig när en så här allvarlig olycka händer. Viktigast är naturligtvis att han blir helt återställd igen.

Micke och Ogge softar i Tanto efter träning

Hoyzers grusplansredaktion kan inte annat än att också hålla tummarna för ett fullkomligt tillfrisknande. Dessutom hoppas vi att Micke, som på ett utmärkt sätt tagit steget ner i banan denna säsong, snart kan vara på benen för spel och att den här anekdoten får ett lyckligt slut, så vi rentav kan skratta åt den i efterhand.

Vi minns ju andra tragikomiska skador som fotbollsspelare ådragit sig, inte minst Carl Corneliussons halkolycka då han skar gurka, Johan Anegrund som blev sparkad i rumpan av en häst, eller otursförföljde Jari Litmanen som både drabbats av en ögonskada efter hans dåvarande sportchef sprätt en kapsyl i ögat på honom och ett knappt år senare ramlade i trappan när han skulle hämta mjölk åt sin son.

Tittar man utomlands minns man att spanske landslagsmålvakten Canizares missade VM efter att ha tappar en flaska rakvatten på foten, Holländska van der Meyde som fick värmeslag, svimmade och skadade huvudet under en TV-sändning. Vidare Rio Ferdinand drabbas av en sträckning efter att ha rest sig väl hastigt ur tv-soffan, Sunderlands Kevin Kyle som matade sin son och fick brännskador i skrevet efter att ungen vält en kastrull kokhett vatten på honom, eller Paulo Diogo som firade sitt mål (och kanske sitt nyliga giftemål) med att klättra på stängslet, fastna med vigselringen och slita av fingret. Dessutom blev han varnad för förseelsen.