Vingklippta gamar inför kvällens serieomstart

Ikväll startar säsongen om för Hoyzer Boyz och det blir laddat toppmöte direkt. Motståndarna FiumeLago var förmodligen seriens formstarkaste lag då uppehållet infann sig och frågan är hur väl de konserverat formen. För Hoyzers del handlar det mycket om att hitta tillbaks till tryggheten i sitt grundspel, men spelarflykt och skadesituationen gör att många spelare kan få finna sig i att fylla ovana positioner.

Hoyzers grusplansredaktion har följt skadeproblemen i Hoyzer Boyz (läs tidigare artikel här) och även om det kanske är tidigt att ropa “Kris” så är läget helt klart oroande. Den gångna veckan har bjudit på såväl positiva nyheter som tyngre besked. Daniel Sannum har tränat för fullt efter sin svåra fotskada som hållit honom borta från spel såhär långt i seriespelet.

Tyngre för backkollegan i Skäggmuren Jonny Wiederholm som har fortsatta problem med sina ljumskar. Nu vänter några veckors vila för den reslige försvararen. Vill det sig riktigt illa kan han ha gjort sitt i årets seriespel. Positivt dock att balansspelaren Hasse Håkansson äntligen blivit opererad för sitt trasiga knä. Nu återstår en tids rehabiliteringsträning, men om inga komplikationer uppstår borde Hasse vara tillbaks i Hoyzers färger om 2-4 veckor.

Mikael Wiman och Tony Eriksson har tränat trots sina problem med benhinnorna, men väntas i alla fall vara redo för inhopp redan till torsdagens viktiga match mot FiumeLago. Ett stort orosmoment är däremot målvaktsfrågan. Hoyzer Boyz givne förstemålvakt Niclas Josefsson tvingades kliva av lördagsträningen med svåra ryggsmärtor.

Enligt tidiga rapporter kan det i värsta fall röra sig om en bristning i ett muskelfäste. I så fall kan det dröja innan Niclas åter vaktar Hoyzers mål. Situationen blir extra delikat då andremålvakten Kim Aho inför hösten lagt målvaktshandskarna på hyllan pga sina knäproblem. Återstår att se hur lagledningen väljer att lösa det dilemmat.

Svarta Gamens lag vingklippt utav skadesituationen

Micke Ek kunde förra torsdagen äntligen lämna Karolinska Sjukhuset efter sitt olyckliga fall från lägenhetsfönstret. Här agerade lagledningen snabbt och kallade in Mickes lillebror Daniel Ek, något som dock får ses som ett offensivt framtidslöfte, snarare än att täcka upp Mickes vakanta backplats.

Framåt ser det trots Klas Jonssons Norgeflytt fortsatt bra ut, men det är alltså i de bakre leden frågetecknen återfinns. Mikael Edgren har aviserat flytt till England under hösten men kommer sannolikt finnas med i startsjuan nu på torsdag. Desto mer osäkert om spelskicklig backen Kristoffer Kearsley kommer göra det, då han uppges uppslukad av sitt annalkande faderskap. Bli inte förvånade om ni får se ett annorlunda disponerat lag än under vårsäsongen.