Komfortabel seger för Hoyzer Boyz

Det var lite spänt i Hoyzerlägret inför omstarten av serien. Motståndarna FiumeLago har visat stigande form under våren och det förväntades bli en tuff och jämn match. Men istället gick Svarta Gamens lag in och körde över Älvsjögänget. Slutresultatet skrevs sonika till hela 6-1, med bud på mer.

Förutsättningarna var goda, vädret var i det närmaste optimalt. En rejäl regnskur strax innan avspark fuktade den nyslirade grusmattan alldeles lagom. Klockan sex blåser domaren så igång matchen och Hoyzer Boyz, för kvällen i de gula hemmatröjorna, öser på redan från start vilket ger resultat nästan omgående då man bjuds på ett par enkla mål, varav två bollar hittar in via blåklädda spelare.

Hoyzers höga press firar triumfer och FiumeLago får ytterst sällan tid att kontrollerat transportera bollen över plan. Istället försöker de blåklädda gång på gång lyfta långbollar, vilket var tämligen lönlöst mot ett samlat Hoyzerförsvar och Niclas Josefsson i målet.

Brottning framför mål innan reduceringen

Innan de blå vaknat ur sin mardrömsstart ligger de under med 3-0. FiumeLago får dock en möjlighet att komma in i matchen då de tilldöms en frispark strax utanför Hoyzers straffområde. Muren läcker och bollen touchar Kapten Fridlund och går i mål otagbart vid Niclas högra stolprot. Men den lilla strimma av hopp som reduceringen möjligtvis ger upphov till släcks då Ola Wiklander stöter in en retur ganska omgående efter frisparksmålet.

Ola hade trots sitt hat-trick bud på fler mål

I inledningen av andra halvlek vrids tempot upp betydligt. Hoyzer fortsätter att försöka rulla boll, löper mycket och tar snabba byten. Tempohöjningen mojnar dock något efter det följande 5-1-målet, samt ett par virriga byten med positionsförvirring. Resten av matchen spelar man kontrollerat och FiumeLago kommer inte närmare ett reduceringsmål än till en lyftning som Niclas iskallt släpper i stolpen. Innan matchen är slut har också Ola Wiklander hunnit med att göra sitt tredje mål och Hoyzers sjätte för kvällen.

De gula hade större anledninga att se glada ut än de blå

6-1 var ett styrkebesked för kollektivet Hoyzer där alla kämpade för varandra, jobbade hårt på alla bollar och malde ner de för kvällen oväntat uddlösa motståndarna. Med segermatchen har Hoyzer mött alla lag och står fortfarande som obesegrade serieledare och har bara tappat poäng i det oavgjorda mötet med huvudkonkurrenten Countryside Alliance.

Nästa vecka vänder så serien, eller börjar om, då man möter samtliga lag i samma ordning som i våras. Frågan är om Södermalms SS kan skaka Hoyzer Boyz. Svaret får vi på torsdag kl 18.45.