Milda makter! Hoyzer på halt gräs

Många är de som höjer på ögonbrynen och tappar hakan i ett och samma förvridna grimasch av oförstående chock. Hoyzer ställde upp i Frihetliga cupen med ett mixlag, inte på sedvanligt grusunderlag med inslag av makadam, utan på gräs! Vad värre är var att det höll på att hålla hela vägen till cuptiteln.

Lyckligt ovetandes om de materiella förutsättningarna anmälde Hoyzer Boyz & Girlz sig till utomparlamentariska vänsterns turnering Frihetliga Fotbollscupen. Först när det var för sent blev man upplysta om att det rörde sig om spel på grusets onda fiende gräset. Ett ovanligt misstag av Hoyzers ledning som vi hoppas inte ska upprepas. Redaktionen övervägde först att i protest tysta hela incidenten, men efter att bilder från turneringen dykt upp på internet såg vi det nödgat att rapportera om detta märkliga tillbud.

Per Levin håller gräsallergin stången med en cigg

Arrangemanget var dock mycket trevligt inramat, med fokus på trivsel och solidaritet framför sportsligt allvar. En humoristisk detalj var att vänstermänniskorna i fotbollscupen för dagen fick dela Gärdets gräsytor med den överklassigaste av överklassporter (efter den numer förbjudna rävjakten), närmare bestämt hästpolo. För högtidsdagen uppklädda individer sågs därför irra runt i små grupper mellan fotbollsplanerna innan de insåg att polobanan låg ett par snedsparkar längre bort. En märklig kultur- och klasskrock som fick många att dra på smilbanden.

Med grundförutsättningarna mot sig genomförde dock ett gäng tappra gamar Frihetliga fotbollscupen och körde över allt motstånd i gruppspelet. Segersiffrorna skrevs till 1-0, 5-0, 5-0. Siffrorna var dessutom i underkant då Hoyzerspelarna visade oanada talanger i att bränna målchanser, dock symptomatiskt med tanke på det ovana underlaget.

Även kvarten vann man på walkover innan det var dags att i semin möta ett hybridlag bestående av resterna av de lag som inte redan gått hem. Hoyzer å sin sida hade skickat hem sina för dagen särklassiga poängplockare Jennie Fridolin och Jocke Malm.
Hoyzer höll hög standard

Det verkade som att man möjligen undermedvetet inte spelade på topp för att slippa arrangera cupen nästa år. Dessutom kan den inte helt blygsamma mängden konsumerad maltdryck ha haft en oberäknelig inverkan på huvuden och lemmar. Trots ett klart spelövertag föll man i semifinalen med turneringens enda insläppta mål: 0-1.

Moståndarnas extremt låga press ger Hoyzer gott om tid att planera nästa anfall

Ett par Hoyzers lät sig dock lånas in i turneringens vinnande lag Svarta Stjärnan, tillika övermännen och kvinnorna från semin. På det hela en lyckad exkursion utanför det för Hoyzer brukliga gruset. Mer en kul grej, picnick, avslappnat samkväm över laggränserna och öl, än högoktanig fotboll på liv och död, kan man lugnt säga.

Det dracks maltdryck och petades i näsan i Gamens namn

Försöket till matchspel var i mångt och mycket att likna vid Bambi på hal is, i det här fallet Hoyzer på fel underlag. Spelarna vittnade också om fler skavanker än normalt, inte pga tufft spel, utan just med anledning av det fotbollsfientliga underlaget. Utifall Hoyzer gått hela vägen till titeln istället för att bli utslagna i semin hade man dock sannolikt, som sig förpliktigar i Frihetliga cupen, arrangerat nästa års turnering på det enda riktiga proletära fotbollsunderlaget – grus.

Glada ettor och tvåor firar cupen tillsammans

Hoyzer tackar för arrangemanget, gratulerar vinnarna Svarta Stjärnan och hoppas på en grusigare cup 2009!

iLa lucha continua!