Hoyzer Boyz föll i mörkret

Ett sargat och påtagligt slitet Hoyzer Boyz fick för första gången i år erfara hur det är att förlora en seriematch. Ett taggat och tekniskt skickligt FC Vantör satte sina chanser och kunde till sist vinna med 2-0. De blev för övrigt också första lag att nolla Hoyzer som alltid gjort minst två mål per match i serien.

Ett decimerat och skadedrabbat Hoyzer Boyz mönstrade Långbros illa upplysta grusplan. Den åttonde spelaren hade uppenbarligen inte heller hörsammat lagets vädjan om extra stöd, men samtliga spelare stod för en bra kämparinsats även om krämpor och skador borde hållit ett flertal från spel. Första halvlek spelar man oväntat defensivt och lyckas sällan få fast bollen på Vantörs planhalva. Ändå har man halvlekens vassaste målchans då Robban Bäckström får till en bra träff i straffområdet som tar i stolpes insida. Vantör trillar boll fint, men har svårt att komma till riktiga målchanser bakom en stabil Hoyzerbacklinje och en säker Niclas Josefsson som plockar ner allt som dimper ner i straffområdet.

Mållöst i halvtid och laget pratar ihop sig för att få med mittfältet upp i anfallen. Detta ser omedelbart ut att ge effekt då Ola Wiklander slår en smörpass till Micke Wiman, som med friska ben hade hunnit stöta bollen i öppet mål istället för att styra den med tån strax utanför. Det något offensivare spelet öppnar för Vantör som lyckas såga sig igenom försvaret ett par gånger. Niclas står för ett par bra räddningar från nära håll innan han har otur och lyckas stöta in sin egen retur i mål. 1-0-underläget är ett faktum.

Mörkt för Hoyzer Boyz på Långbro

Hoyzer fortsätter försöka flytta upp mer folk, men har svårt att få igång passningsspelet utmed kanterna. Ofta faller man tillbaks i gamla synder med långbollar och att man fullkomligt misslyckas med fasta situationer på offensiv planhalva förstärker intrycket av att det inte riktigt är lagets afton denna mörka höstkväll. Daniel Ek kanske skulle haft med sig en straff efter en soloräd och lyckas i läget efter orsaka en frisparkssituation strax utanför eget straffområde. Vantörspelaren får till en bra träff och slår den vid sidan av muren direkt i mål. Frågan var om målet skulle godkänts eftersom det var indirekt frispark, men det var snyggt och Hoyzers uppförsbacke ter sig nu ännu brantare.

Oflytet fortsätter då Emil Bertz avslutar i stolpen från nära håll. Paradoxalt nog ställs mostståndarnas målvakt knappt inför några prövningar på hela matchen då Hoyzers avslut antingen går i målställningen, utanför eller täcks undan av uppoffrande Vantrörsspelare. Ola på topp har en otacksam uppgift då Hoyzer får långt mellan lagdelarna och han ofta blir ensam med två backar. Trots en forcering i slutet av matchen blir Svarta Gamens lag för första gången i serien nollade, trots att man har lika många klara chanser som motståndarlaget. Men FC Vantör kändes hetare för kvällen och lyckas bättre än Hoyzer med att passa bollen genom laget. Med förlusten förlorar Hoyzer Boyz serieledningen till ärkerivalerna Countryside Alliance, men det återstår sex omgångar och än kan mycket hända.