Emil Bertz inför matchen mot FC Stolpskott

Frustrationen var påtaglig i Hoyzer Boyz efter förra veckans torsk mot FC Vantör, f ö den första nollpoängaren i serien. Hoyzer misslyckades också helt med att hitta målet. En av lagets bättre målskyttar Emil Bertz har också haft en poänglös period kantad av skador och skavanker. Vi kontaktade Bertz för att höra hur läget var inför kvällens match mot FC Stolpskott.

Förra matchen gav säsongens första förlust. Vad gick fel?
1. Vi drack ingen öl innan match.
2. Motståndarnas stolpar stod felplacerade.
3. Vi underskattade inte våra motståndare som vi brukar göra.
4. Många skadade Hoyzer-spelare.
5. Dåligt pumpad boll.
Hur är stämningen i truppen nu när man fått distans till förlusten?
Bra. Att ge de andra lagen i serien en ärlig chans till att utmana om titeln, är också att ge oss själva en morot. Vi vill ju självklart att det fortfarande ska vara kul att vinna. Man kan bara känna riktig glädje över att vinna om man vet hur det känns att förlora.

Du inledde säsongen med att länge leda skytteligan. Nu har du gått mållös från flera raka matcher. Hur är det med formen?
Alltså innan jag bytte dojjor gick det ok och jag spelade både fram och gjorde mål. Ska byta tillbaka till de gamla trots att de är trasiga. Formen är ok, ischias, ljumskproblem och en spricka i stortån, men sånt har alla i Hoyzer.

Du har fått flytta runt på olika positioner. Var föredrar du själv att spela?
I Erasure spelade jag mitt-mitt, men Hoyzers mitt-mitt position är lite annorlunda. Jag spelar där General Manager sätter mig helt enkelt, har inga speciella pretentioner.

Har du någon koll på kommande motståndarna FC Stolpskott?
Nää, håller inte reda på andra lag.

Vad ska ni göra för att vinna matchen och försöka ta tillbaks serieledningen?
Jag ska byta skor.

FC Stolpskott vs Hoyzer Boyz
kl 19.45, Långbro BP1
(Mellan Fruängen och Älvsjö nära korsningen
Linbodavägen/Vantörsvägen.)