Silly i Hoyzer – Uppdaterad

Det relativa lugn sommaruppehållet gav upphov till är bedrägligt. Löjliga säsongen har tagit vid och inte ens Gamens lag Hoyzer Boyz är förskonade från spelarflykt och andra otyg det vidöppna transferfönstret ger upphov till. Frågan är om det allvarliga skadeläget parat med eventuella förluster av nyckelspelare leder till nya värvningar hos serieledande Hoyzer Boyz. Vi kommer kontinuerligt att rapportera om de senaste ryktena beträffande den trupp som ska försöka ta Hoyzer till serieseger under hösten.

Säsongen är åter igång efter sommaren med mörka, kylslagna höstmatcher och som vanligt skvallras det friskt kring truppens belägenhet. Vilka blir kvar, vilka får gå, vilka lockas till proffslivet i andra länder? Inte helt oväntat har Hoyzers succéartade framfart i division 11 gjort att utländska och utomsocknens lag har fått upp ögonen för lagets framträdande spelare. Med tanke på skadeläget i truppen gör eventuella spelarförluster att lagledningen måste ha beredskap inför den tunga höstsäsongen och det är svårt att kategoriskt utesluta behovet av nyförvärv.

Vem får äran att dra på sig Hoyzertröjan 2008?

Klara nyförvärv
Stefan ”Kulan” Kullman, back
Många höjde nog på ögonbrynen då Hoyzer Boyz materialare Kulan plötsligt tog plats i Hoyzers mål, då Niclas Josefsson var otillgänglig och andrekeepern Kim var skadad. Vad färre vet är att Kulan för många år och överskottskilon sedan hade en lovande karriär som back. Skadeläget har nu givit honom chansen också som utespelare, åtminstone tills den skadeförföljda “Skäggmuren” med duon Wiederholm och Sannum åter är spelklara. Nu väntar intensivträning och diet för att få Kulan i topptrim.
Johan ”Jocke” Malm, anfallare/mittfältare
Hoyzer fortsätter scouta marknaden efter presumtiva förstärkningar. Jocke Malm har tränat med laget och erbjuds nu ett tillsvidare-kontrakt med option på ett fast dito. ”Jocke är en mycket intressant spelare, snabb, teknisk och med ett bra skott. Just nu kanske det inte är högaktuellt med förstärkningar på de positioner han aspirerar på, men läget kan ändras fort i dagens korpfotboll” har lagets General Manager tidigare kommenterat Malm. Nu står det alltstå klart att han förstärker den hårt skadedrabbade truppen åtminstone de närmaste matcherna.
Daniel Ek, mittfältare
Den svåra skadesituationen på backfronten, senast förvärrad i och med Micke Eks vådliga fall från sitt fönster har öppnat för värvningar. Nu står det klart att Ek ersätts av en annan Ek, Daniel, ingen mindre än Mickes lillebror. Daniel Ek tränade med Hoyzer förra året men kontrakterades aldrig då han valde spel med annan klubb. Daniel är en snabb och teknisk spelare som förmodligen gör sig bäst högre upp i banan än i backlinjen och kanske snarare ska betraktas som en ersättare till Klas Jonsson. Han har hur som helst kontrakteras för hela perioden som storebror Micke är borta, med option på en förlängning.

Klara förluster
Kim Aho, målvakt
Kim Aho kom som free agent till Hoyzer under försäsongen och imponerade stort på de träningar och maltkvällar han bevistade. Men Kims historia som skadebenägen hann ifatt honom och det vart blott en halvminut i Hoyzers matchmundering i träningsmatchen mot elitlaget Rude Boys. Efter att ha vilat under hela vårsäsongen lägger så Kim tragiskt nog målvaktshandskarna på hyllan. Det kommer krävas flertalet operationer innan knäna är ok igen och detta spolierar med största sannolikhet Kim Ahos annars så lovande karriär. Aho kommer dock fortsatt vara involverad i Hoyzer som funktionär och målvaktstränare.

Rykten – på väg in
Klas Jonsson, mittfältare/anfallare
Klas Jonsson kom till Hoyzer som en tilltänkt målmaskin och han gjorde ingen besviken. Åtta mål på sex matcher blev facit för Hoyzers affischpojke, men därefter trodde man sig sett det sista av Klas i Hoyzers färger. Allt tydde på att våra skandinaviska grannar återigen vunnit dragkampen om en inhemsk talang, då Oslo blev ny postadress för Jonsson. Men Klas Gamhjärta och klubbens prekära skadesituation har nu fått honom att affischera för en återkomst i Hoyzer Boyz under höstspelet. Återstår att se om och när detta kan tänkas bli av, men visst skulle det vara en kanonförstärkning under de tunga höstmatcherna.
Jakob Malm, anfallare/mittfältare
Det nästan parodiska skadeläget i Hoyzer har öppnat för intressanta förmågor. Hoyzers klubbledning har uppenbarligen tagit inspiration från Kalmar FF och Örebro SK då man nu åter scoutar talanger inom spelarnas familjer. Jakob Malm, Jockes lillebror, blev blixtinkallad inför matchen mot FC Stolpskott. Återstår att se om detta var en engångsföreteelse eller en mer konstant lösning på Hoyzers skadekris.

Är Hoyzers 10:a Klas Jonsson på väg tillbaks till Gamens lag?

Rykten – på väg ut
Mikael Edgren, back
Förra sommarens stjärnvärvning på backsidan går förlorad med sin nu bekräftade flytt till England. Ny klubbadress är har i skrivande stund inte avslöjats, men det är ingen vågad gissning att backklippans uppoffrande spelstil passar den brittiska fotbollskulturen som handen i handsken. Edgren har redan flickvän på plats i London och hans arbete bäddar också för en flytt till fotbollens födelseland. Edgren kommer dock även fortsättningsvis vistas en del i Sverige, så det är inte helt omöjligt att vi kan få se honom spela någon enstaka match för Hoyzer.

Avskrivna rykten
Erasure-Tobbe, mittfältare
Vårens värvningsbomb slog ner då Hoyzer värvade förra ärkerivalens lagkapten Emil Bertz. Det har spekulerats i om en annan fd Erasure-profil skulle gå samma väg. Hoyzerledningen ska ha presenterat ett kontraktförslag för Erasure-Tobbe, men nu står det klart att man förlorat dragkampen om den kvicke tvåvägsspelaren som istället skrivit under för Rude Boys.
Bjørnar Berger, mittfältare
Redan under föregående säsong varslade lagets kanske mest allsidiga spelare om att han sannolikt skulle flytta hem till Norge efter nyår. Därefter signerades ett prestationsbaserat avtal med norrmannen, som likväl gått från klarhet till klarhet och varit en starkt bidragande faktor till framgångarna under våren. Nu tyder dock allt på att kärleken, till Hoyzer i allmänhet och en viss Hoyzer Girl i synnerhet, håller mittfältsgeneralen Berger kvar i laget också över höstsäsongen.